Ma tko ne voli oblatne, mislim da takve osobe nema, moj Ljubezn ih posebno voli, to su jedini kolači koji prvi nestanu sa tanjura.
Sastojci:
4jaja
200 g šećera
150 g čokolade
250 g maslaca
1 rum šećer
1 paket manjih oblatnih
U veću metalnu posudu stavite jaja, šećer i rum šećer. Navedene sastojke mutiti mikserom u posudi koja stoji u drugoj posudi s vodom, a vodu treba lagano kuhati i nesmije dodirivati dno gornje posude. Miksajte 10 min ,smjesa će vam biti fino pufasta ,poprilično bude povećala volumen ,zatim dodajte 150 g čokolade ,mutiti dok se čokolada ne otopi. Zatim kremu kuhajte još 10 min u laganoj vatri uz povremeno miješanje sa pjenjačom. Kuhanu kremu ostavite da se ohladi. U ohlađenu kremu umiješajte omekšali maslac ,dobro ćete izraditi do kraja mikserom. Filajte oblatne ,ja kremu prije filanja podijelite na 4 jednaka dijela i tek onda filam.Vi možete vagati ali i ne morate ,ja sam frik po tom pitanju i meni je bitno da su mi slojevi bili jednaki ;) .Nafilane oblatne opteretiti nekim teškim predmetom i stavite u frižider da se stisnu.
Nema komentara:
Objavi komentar