nedjelja, 4. ožujka 2018.

Prhke košarice


Sastojci:100 g maslaca
              150 g cukera u prahu
              1 jaje
              1 čajna žličica extrakta vanilije
              250 g glatkog brašna
              prstohvat soli
Ganash punjenje: 150 g čokolade
                             150 g dulche de leche
                              50 g maslaca
U zdjelu stavite sve suhe sastojke ,zatim dodajte mokre i zamijesite fino glatko tijesto.Ostavite tijesto na pola sata u frižideru ( al ako ste u cajtnotu onda ga možete koristiti i odmah)Od tijesta trgate male komadiće tijesta napravite malu lopticu i stavite ju u kalup u kojem čete peči košarice.Ja za ove košarice koristim mini modlice za muffine ili modlice za medvjeđe šape.
Pripremite si malo prozirne plastične folije (-one za očuvanje svježine)tad vam se onda modlica neće lijepiti za tijesto.Pomoču male modlice za šape ili plastičnog valjka (koristim ga za valjanje ticino mase)  utisnemo tijesto u kalup.
Na isti način koristite i same modlice za šape s tim da onda  drugim istim oblikom šape utisnete tijesto,samo će  vam biti razlika u  obliku same košarice.Košarice pečete na 180 stupnjeva cca 10-15 min ovisno o vašoj pećnici.Pečene košarice punite  po vašoj želji Kod mene u večini slučajeva bude ganash punjenje ili lemon curdom.
Ove su bile sa lemon curdom i po vrhu zatvorene sa tankim  slojem ganasha i okusom mojim ukućanima   budu kao jaffa keksi.
Ovo punjenje je bilo čišćenje frižidera.Ostalo  par karamel bombona ,kojima sam dodala malo kondenziranog mlijeka i slatkog vrhnja ,stavila na laganu vatru da se otopi ,ohlađeno smiksala  sa malo sirnog namaza i dobila finu kremicu kojom sam punila košarice,a na vrh za dekoraciju sam stavila puslice od bjelanjaka.Za točan recept ovog punjenje ću neki drugi puta mjeriti sastojke pa vam ih napišem

Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...