srijeda, 25. lipnja 2025.

Kiselo grožđe sa papričicom



 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice.

Sastojci:

1 kg ljutih papričica

2-3kg bijelog grozda

Preljev:

2 l vode

1 l alkoholnog octa

4 žlice soli

2 žlice šećera

1 vrečica vinobrana

Pomiješati sve sastojke za preljev da se otope šećer i sol. 

Preljev se ne kuha samo se promiješa.

U teglici redati oprano grožđe i ljute papričice.

Napuniti do vrha i na vrh staviti onaj plastični pritiskivač da grožđe ne pliva kad se ulije tekućina.

Naliti preljev i zatvoriti staklenke.

Čuvati na hladnom mjesto kao i svaku zimnicu . 

Nakon  cca 1 mj možete konzumirati.

Možete i samo grožđe ukiselio bez papričica  ako ne volite ljuto ali papričica bas daje finu notu tom grožđu.


Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...