Tijesto:
250g glatkog brašna
100 g maslaca
1vanil šećer
1/2 pecilnog praška
1 jaje
115 g šećera u prahu
Krema:
2 cijela jaja
4 žlice šećera
1 puding vanilija
1 žlica gustina
350 ml mlijeka
1vanil šećer
200 ml slatkog vrhnja
+ malo slatkog vrhnja za ukras
Za ove kolačiće treba vam kalup prave školjke jakobove kapice.
Prvo skuhati kremu. Jaja i šećer umutiti mikserom dok ne posvijetle. Zatim jajima dodati 50 ml mlijeka puding i gustin pa sve skupa još malo promiksati da nema grudica. Ostatak mlijeka ukuhati i kad zavri umiješajte smjesu jaja i kuhati dok se ne zgusne. Kremu pokriti prozirnom folijom da se ohladi . Ohlađenu kremu promiksati i umiješati umučeno slatko vrhnje.
Umijesiti tijesto od sastojaka . Tijesto razvaljajte na 3 mm , izrezati krugove promjera 6 cm i krugovima obložiti kalup školjke .
Peći ih na 180 °C 15 min
Kremu staviti u dresir vrećicu. Ohlađene polovice školjke puniti sa vanil kremom i na nju još staviti sloj umučenog šlaga, poklopiti drugom polovicom školjke . Nafilane školjke posipati šećerom u prahu i u svaku staviti perlu.
P.s školjkice si možete ispeći i par dana ranije. Pečene držite u metalnim kutijama dok ih ne budete punili. Filate ih dan ranije prije posluživanja tako da tijesto otpusti od kreme.
Nema komentara:
Objavi komentar