ponedjeljak, 26. prosinca 2022.

Bučini kifleki ili kolačići





Sastojci: 

250 g pirovog brašna 

80 g bundevinih sjemenki 

80 g šećera u prahu 

prstohvat soli 

1 žličica paste od vanilije ili 1 vrećica burbon šećera 

180 maslaca

 1 manje jaje 

+nutella za punjenje keksića ili okolada za umakanje kifleka


Sjemenke bundeve skupa sa šećerom i prstohvatom soli stavite u mlinac za kavu i sameljete sve skupa. 

Zatim u brašno istresite samljevene sjemenke ,dodajte hladan maslac,vanil pastu i jaje te sve skupa izmješajte u masu koja se ne lijepi za prste. 

Ovisno o veličini jajeta po potrebi dodajte još brašna da dobijete glatku i podatnu smjesu za kolačiće. Smjesu stavite u prozirnu foliju i spremite je u frižider, ja sam ostavila do drugog dana i onda išla raditi keksiće i kifleke.

Ako volite keksiće izrežite ih kao za linzere sa jednim djelom rupe u sredini jer takve keksiće onda nakon pečenja napunite nutelom.

A ako vam se neda valjati tijesto ,onda samo tijesto oblikujte u kobasice i radite kiflice i pečene krajeve kiflica umočite u čokoladu . Kifleke pecite na 180 stupnjeva


Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...