Sastojci:
250 g pirovog brašna
80 g bundevinih sjemenki
80 g šećera u prahu
prstohvat soli
1 žličica paste od vanilije ili 1 vrećica burbon šećera
180 maslaca
1 manje jaje
+nutella za punjenje keksića ili okolada za umakanje kifleka
Sjemenke bundeve skupa sa šećerom i prstohvatom soli stavite u mlinac za kavu i sameljete sve skupa.
Zatim u brašno istresite samljevene sjemenke ,dodajte hladan maslac,vanil pastu i jaje te sve skupa izmješajte u masu koja se ne lijepi za prste.
Ovisno o veličini jajeta po potrebi dodajte još brašna da dobijete glatku i podatnu smjesu za kolačiće. Smjesu stavite u prozirnu foliju i spremite je u frižider, ja sam ostavila do drugog dana i onda išla raditi keksiće i kifleke.
Ako volite keksiće izrežite ih kao za linzere sa jednim djelom rupe u sredini jer takve keksiće onda nakon pečenja napunite nutelom.
A ako vam se neda valjati tijesto ,onda samo tijesto oblikujte u kobasice i radite kiflice i pečene krajeve kiflica umočite u čokoladu . Kifleke pecite na 180 stupnjeva
Nema komentara:
Objavi komentar