utorak, 27. rujna 2022.

Bundevaste fritule



TIJESTO:

250 g skuhane-pečene bundeve

250 g glatkog brašna

60 ml soka od naranče 

7 g suhog kvasca 

1 jaje 

1 žlica šeera 

1/4 žličice narančine korice 

prstohvat soli 

ČOKO UMAK:

200 g čokolade 

30 g maslaca 

120 ml mlijeka 

3 žlice šećera 

cimet po želji

Bundevu ispecite ili skuhajte na pari ,kako vas volja .Ja sam ju  ovaj puta skuhala na pari ,ohladite ju i ocijedite od viška vode,jednostavno ju ostavite da se sama u cijedilu ocijedi od viška vode jer će vam u protivnom trebati koja žlica brašna više za smjesu.

Brašno prosijte i stavite u zdjelu u kojoj ćete zamijesiti smjesu.Smjesi zatim dodajte ,suhi kvasac,šećer,prstohvat soli,jaje ,sok i koricu naranče.Sve dobro povežite u smjesu .Smjesu zatim ostavite da odmatra na toplome  cca 30 -45 min .Kad se tijesto diglo stavite ga u dresir vrečicu i  u vruće ulje istiskujte tijesto.Tijesto sam¨ rezala¨na žicu za rezanje torte jer sam uzela zdjelicu za prženje sa jednom ručkom, a na način naše  Ozi-bu .S pomoću vrećice dozirati tijesto tako da se prelazi preko žice, tako  da žica  reže tijesto iz vrećice.



Kad ispečete fritulice ,napravite si čoko umak.U mlijeko dodajte ,šećer,maslac i čokoladu i zagrijavajte dok se svi sastojci ne otope i povežu da dobijet finu gustu smjesu.



Pečene fritule polijete sa toplim čoko umakom.



Ili svaku fritulicu umačite u umak .




Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...