TIJESTO:
250 g skuhane-pečene bundeve
250 g glatkog brašna
60 ml soka od naranče
7 g suhog kvasca
1 jaje
1 žlica šeera
1/4 žličice narančine korice
prstohvat soli
ČOKO UMAK:
200 g čokolade
30 g maslaca
120 ml mlijeka
3 žlice šećera
cimet po želji
Bundevu ispecite ili skuhajte na pari ,kako vas volja .Ja sam ju ovaj puta skuhala na pari ,ohladite ju i ocijedite od viška vode,jednostavno ju ostavite da se sama u cijedilu ocijedi od viška vode jer će vam u protivnom trebati koja žlica brašna više za smjesu.
Brašno prosijte i stavite u zdjelu u kojoj ćete zamijesiti smjesu.Smjesi zatim dodajte ,suhi kvasac,šećer,prstohvat soli,jaje ,sok i koricu naranče.Sve dobro povežite u smjesu .Smjesu zatim ostavite da odmatra na toplome cca 30 -45 min .Kad se tijesto diglo stavite ga u dresir vrečicu i u vruće ulje istiskujte tijesto.Tijesto sam¨ rezala¨na žicu za rezanje torte jer sam uzela zdjelicu za prženje sa jednom ručkom, a na način naše Ozi-bu .S pomoću vrećice dozirati tijesto tako da se prelazi preko žice, tako da žica reže tijesto iz vrećice.
Kad ispečete fritulice ,napravite si čoko umak.U mlijeko dodajte ,šećer,maslac i čokoladu i zagrijavajte dok se svi sastojci ne otope i povežu da dobijet finu gustu smjesu.
Pečene fritule polijete sa toplim čoko umakom.
Nema komentara:
Objavi komentar