utorak, 27. rujna 2022.

Brzinski pužići



TIJESTO: 

100 ml tople vode 

200 ml toplog mlijeka 

60 ml ulja 

80 g čvrstog jogurta 

1 jaje 

1 žličica šećera 

12 g meda 

660 g glatkog brašna 

1 žličica soli 

2 vrečice pecilnog praška 

30 g maslaca 

NADJEV: 

60 g špinata 

250 g svježeg sira 

PREMAZ: 

1 žutanjak 

malo mlijeka

U zdjelu stavite,toplu vodu,mlijeko,ulje,čvrsti jogurt,jaje,šećer i med te sa pjenjačom malo umutite.Zatim dodajte pola brašna,pecilni prašak i sol , kratko promiješajte te dodajte ostatak brašna i na kraju omekšali  maslac.Zamijesite glatko tijesto .Ostavite ga da odmori 10-15 min dok spremate nadjev.



Za nadjev nasjeckajte špinat na sitno ,dodajte sir i začinite sa soli po vašem ukusu.Tijesto zatim podijelite na 12 loptica.



Svaku lopticu prvo malo dlanom spljoštite i onda oklagijicom razvaljate na duljinu cca 25-30 cm.



Krajeve tijesta  na jednoj strani zarežete kao na slici ali ne do kraja , a na drugu stranu nanesete nadjev od sira i špinata.


Krajeve tijesta prebacite preko nadjeva i malo sa prstima pritisnita da se tijesto zalijepi.







Tijesto zatim zarolate u malu zmijicu ;)


 Zatim zmijicu smotate u pužića.


                                
Predivan izrezbareni pužek mužek ;) Pužiće prije pečenja premažete sa žumanjcem pomiješanim sa malo mlijeka .Ja ih ovaj puta nisam premazala jer sam bila u žurbi zaboravila sam na taj korak.




Pužiće  pečemo u prethodno zagrijanoj pečnici na  200 stupnjeva cca 15-20 min.Gotovi su kad se  zarumene.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...