nedjelja, 27. veljače 2022.

Kuruzni kolač - zlevka




 KURUZNI KOLAČ




Kukuružni kolač ili zlevka jelo je koje obožavam, ovo mi je dosad uvijek majka radila, a sad sam se i sama uputila u pripremu. Zadovoljna sam , sad još samo nabaviti pravo kukuruzno brašno iz mlina i bit će to pravi okus djetinjstva.

Podloga:150 g kukuruznog brašna

50 g oštrog brašna

50 g maslaca ili masti

200 ml kiselog vrhnja

50 ml mlijeka

1 žličica soli


Nadjev: 300 g svježeg sira

100 ml kiselog vrhnja

1 jaje

1 žličica soli

Prvo pomiješajte sve sastojke za nadjev, ostavite sa strane dok pripremate podlogu .



Za podlogu pomiješajte sve sastojke dok ne dobijete gušću biskvita. Ako vam je još pregusto slobodno dodajte još malo mlijeka.



Pekač namastiti i od dobivene količine smjese tijesta 2/3 tijesta rasporedite po pekaču.

Zatim na taj dio tijesta rasporedite smjesu sira.






Na sir zatim ide ostatak odvojene kukuruzne smjese. Poravnanje i malo posipati sa kukuruznim brašnom za onaj crunch (hrskav) izgled.




Moj pekač je dimenzija 18*18.
Kolač peći na 180°C 45 min.









1 komentar:

  1. Draga Cuker frajlice, mila balerincice, obozavam tvoje receptice <3 ovaj mi je poseban, i da znas bit ce pod hitno isproban :)

    OdgovoriIzbriši

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...