Kukuružni kolač ili zlevka jelo je koje obožavam, ovo mi je dosad uvijek majka radila, a sad sam se i sama uputila u pripremu. Zadovoljna sam , sad još samo nabaviti pravo kukuruzno brašno iz mlina i bit će to pravi okus djetinjstva.
Podloga:150 g kukuruznog brašna
50 g oštrog brašna
50 g maslaca ili masti
200 ml kiselog vrhnja
50 ml mlijeka
1 žličica soli
Nadjev: 300 g svježeg sira
100 ml kiselog vrhnja
1 jaje
1 žličica soli
Prvo pomiješajte sve sastojke za nadjev, ostavite sa strane dok pripremate podlogu .
Za podlogu pomiješajte sve sastojke dok ne dobijete gušću biskvita. Ako vam je još pregusto slobodno dodajte još malo mlijeka.
Pekač namastiti i od dobivene količine smjese tijesta 2/3 tijesta rasporedite po pekaču.
Zatim na taj dio tijesta rasporedite smjesu sira.
Draga Cuker frajlice, mila balerincice, obozavam tvoje receptice <3 ovaj mi je poseban, i da znas bit ce pod hitno isproban :)
OdgovoriIzbriši