ponedjeljak, 28. veljače 2022.

Tiramisu sa jagodama


 TIRAMISU SA JAGODAMA



300 g piškota

450 g smrznutih jagoda

450 g mascarponea

75 g šećera+1žlica šećera

3 jaja

300 ml slatkog vrhnja

Prvo stavimo kuhati smrznute jagode sa 1 žlicom šećera.  Kad su se jagode odmrzle i malo prokuhale(cca 10 min na laganoj vatri) usitnimo ih štapnim mikserom. Ostavimo da se ohladi. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke sa 75 g šećera stavimo kuhati na pari dok se ne smjesa ne zgusne. Zatim kuhane žumanjke ostaviti sa strane i ohladiti. Bjelanjake sa prstohvatom soli umutiti u čvrsti snijeg. Mascarpone kratko promiješajte sa mikserom ,dodati žumanjke , malo povezati i dodati snijeg od bjelanjaka. 150 ml slatkog vrhnja umutiti u čvrsti šlag te primješati smjesi mascarpone sira i jaja. Kremu podijelite na dva dijela.Tiramisu slagati u kalupu dimenzija 20*20. Piškote umočiti u ukuhane jagode i još  ih premazati sa par žlica jagoda ( procijenite sami s koliko žlica tako da vam smjese ostane za drugi red piškota). Na piškote stavite prvi dio kreme. Zatim opet umočiti piškote i  staviti ostatak kreme. Drugi dio slatkog vrhnja koji je ostao (150ml) umutiti u čvrsti šlag i premazati preko završnog sloja kreme.  Ostatak piškota samljeti i posipati po šlagu , ako želite dodatno ukrasiti kao ja  još posipati kakaao  po šabloni .





Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...