srijeda, 24. listopada 2018.

Kolač od dunje


                  
                                                                    

TIJESTO:
125 g glatkog brašna
 ½ žličice praška za pecivo
60 g maslaca
60 g šećera u prahu
1 žumanjak
 prstohvat soli 
    
NADJEV:
500 g očišćenih dunja
100 g šećera
1 žličica limunovog soka
125 ml vode
125 ml bijelog vina
 200 g milerama
60 ml slatkog vrhnja
 1 jaje
 ½ omota pudinga od vanilije                
                30 ml likera od dunje ili lozovače



Ovo je mjera za kalup torte promjera 18.
Zamijesite tijesto od svih sastojaka,omotajte ga prozirnom folijom i ostavite da odmarate 30 min u hladnjaku.Maslacem premažite kalup za torte i zatim ohlađeno tijesto razvaljajte tako da dno i trljajte kalup prekrijte tijestom.Tako pripremljeno tijesto u kalupu stavite u frižider dok pripremate nadjev.

Za nadjev, dunje operite ,ogulite ,narežite na kriške i uklonite im jezgru.Stavite u lonac 30 g šećera ,limunov sok,125 ml vode i 125 ml bijelog vina.Dodajte kriške dunje i kuhajte dok dunje ne omekšaju.Kuhane dunje zatim izvadite i pustite ih da se ocijede i ohlade..

Preostali šećer izmiješati sa mileramom, slatkim vhnjem , jajetom praškom za puding i likerom od dunje

Rasporedite dunje na dno podloge kolača.Odozgo prelijete kremu s vrhom i poravnajte površinu.Pecite u pećnici na 170 stupnjeva sat vremena.Izvadite kolač iz pećnice ,ohladite ga i tek onda skinite obruč od torte.Još vrući kolač možete premazati željenom od dunje , ja nisam nego sam gotov kolač pri konzumiranju prelila sulcem od dunje.Recept za sulc od dunje možete naći na ovom linku: https://www.coolinarika.com/recept/sulc-od-dunja/





Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...