četvrtak, 1. veljače 2024.

Pikantni pileći ražnjići



3 batka zabatka otkoštena 

2 žlice jogurta

1žličica kumina

1 žličica   bibera

1 žličica soli

2 reznja češnjaka 

1 žličica  kajenskog papra

1 žlica paradajz sosa u tubi

2 velika krumpira

2 luka

1 svježa Crvena paprika 

Otkoštene batke- zabatke narezati na veće komade.

U zdjelu staviti piletinu ,dodati jogurt kumin,biber, kajenski papar,sol, paradajz sos i češnjak  narezan na listiće.  Dobro promiješati i staviti da se paca preko noći. 



Krumpir oprati i narezati na deblje kriške , malo ih posolite,posložiti na nauljen lim. 

Luk očistiti i narezati na dublje kriške,  papriku također očistiti i narezati na veće kockice.

Drvene štapice upiknuti u krumpir i zatim krenuti slagati slojeve.

Slažete- piletina ,kolut luka, piletina,kocka paprike pa opet piletina i tako do kraja dok imate sastojke.




Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200°C cca 30-40 min ovisno o vašoj pećnici. 

Gotove ražnjiće  poslužiti uz naan kruh,  majonezu,kechap i zelenu salatu ili matovilac.








Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...