ponedjeljak, 19. veljače 2024.

Kukuruzni roščići



300 g kukuruznog brašna 

500 g glatkog brašna 

3 žličice soli

2 žličice sećera

250 ml vruće vode 

200 ml toplog mlijeka 

150 ml ulja

1 kocka svježeg kvasca 

+ nadjev po želji , slatko ili slano po vašem izboru

+jaje za premaz

Vodu zakuhati pa njome preliti kukuruzno brašno kako bi se pofurilo.Dobro izmiješati kuhačom da se dobro poveže i pustiti da se malo prohladi.U toplom mlijeku otopiti kvasac sa žličicom šećera ,pa pustiti da se digne(5-10 min).

Kukuruznom brašnu dodati pšenično brašno te sol,ulje i nadošli kvasac,pa miksernim spiralama umijesiti tijesto.

Kad postane kompaktno uz lagano posipavanje brašnom,umijesite mekano dizano tijesto.Prekrijte ga prozirnom folijom i ostavite da se udvostruči obujam.Tijesto podijelite na 8 dijelova pa svaki razvaljajte u okrugli mlinac koji potom treba rasjeći na osam trokuta.Napunite sa željenim nadjevom i savijte ga u oblik  roščića.Odlagati ga na papir za pečenje,prekriti krpom i ostaviti 15 min da se odmore.Premazati ih razmučenim jajem i posipati sezamom(može i nemora) i peći na 190 stupnjrva cca 20 minuta dok ne porumene.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...