četvrtak, 1. veljače 2024.

Brzinski naan



Sastojci:

250 g glatkog brašna 

1 pecilni prašak 

280 g jogurta

Malo soli

Malo ulja za tavu

U većoj posudi sjedinite brašno, sol i prašak za pecivo. Dodajte i jogurt te umijesite tijesto.Ukoliko je tijesto ljepljivo dodajte još brašna toliko da se tijesto ne lijepi za ruke.

Prebacite na lagano pobrašnjenu površinu i tijesto podijelite na 5-6 loptica .

Razvaljati svaku lopticu na velicinu tanjura .

Veliku tavu (može biti obična ili grill) malo nauljite i zagrijte na srednje jakoj vatri.

Pecite ih dok ne dobiju mjehuriće i dok ne posmeđe – oko 4minute. Okrenite i pecite još 2 do 4 minute s druge strane. Ponovite postupak s preostalim tijestom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...