300 g brašna
50 g kakaa
160 g šećera
1 žličica soli
12 g praška za pecivo
120 ml ulja
240 ml kipuće vode
2 žlice ribane korice naranče
120 ml soka ocijeđene mandarine (naranče)
1 žličica vanilija ekstrakta
2 jaja
5-6 žlica pekmeza od dunje( naranče)
Ganash:
150 ml slatkog vrhnja
150 g čokolade
Pomiješajte suhe sastojke, brašno, kakao, šećer, prašak za pecivo i sol.
U maloj posudi pomiješajte ulje, vodu, sok i koricu naranče te ekstrakt vanilije.
Polako dodajte mokre sastojke suhim sastojcima i miješajte da se sjedine. Zatim dodajte jedno po jedno jaje, miksajući nakon svakog dodavanja.
Kalup promjera fi 26 cm obložite papirom za pečenje i ulijte pola pripremljene smjese. U mom slučaju sam iskoristila nove silikonske kalupe .
Pecite 10-15 minuta na 180 stupnjeva da se biskvit malo zapeče (da porumeni toliko da se prelije pekmezom).
Zatim izvadite iz pećnice i premažite džemom od dunje te prelijte ostatkom smjese.
Kolač vratite u pećnicu i pecite još 25-30 minuta. Provjeriti čačkalicom da li je biskvit pečen, ako izađe suha, pečen je.
Kolač ostaviti u kalupu da se ohladi pa skinuti papir i prebaciti na pladanj ili veliki tanjur.
Ganash:
Slatko vrhnje staviti da se ugrije, zatim stavite unutra čokoladu i miješajte dok se čokolada ne rastopi. Kad se sva čokolada rastopila prelijete ganash po kolaču.
U originalu kolač se radi sa sokom od naranče i pekmezom od naranče ali ja nisam imala tih namirnica u kući , a moralaaaa sam isprobati nove kalupe😉😁 zamjenila sam ih sa mandarinama i dunjom.
Nema komentara:
Objavi komentar