Tijesto:
60 g maslaca
120 ml mlakog punomasnog mlijeka
21 g svježeg kvasca
440 g glatkog bijelog brašna + dodatno za domijesiti tijesto
50 g smeđeg šećera
50 g bijelog kristal šećera
1 čajna žličica soli
3 čajne žlučice začina za medenjake
160 g pirea od bundeve
1 veće jaje
1 čajna žličica meda
PUNJENJE:
Cca 70 g omekšalog maslaca ( za premaz tijesta)
100 g šećera
2 čajne žličice cimeta u prahu
Glazura
60 g sirnog namaza
1 žlica mlijeka
100 g šećera u prahu
U mlako mlijeko staviti razmrvljeni kvasac, šećer i malo brašna da se kvasac aktivira.
U zdjelu stavimo brašno ,šećer,sol, začine za medenjake ,jaje,med ,pire od bundeve ,rastopljeni maslac i uzašli kvasac.
Zamijesimo tijesto , tijesto bude ljepljivo.
Zdjelu u kojoj se bude tijesto dizalo malo premažemo sa otopljenim maslacem. Tijesto ostaviti sat vremena da se diže.
Nakon što se tijesto diglo prebacimo ga na radnu plohu i pomalo dodajemo jos brašna da nam se tijesto ne lijepi za ruke ( pomalo dodavati da nebi stavili previše i da tijesto nebi bilo pretvrdo).
Razvalati tijesto na dimenziju cca 40*45.
Omekšalim maslacem za punjenje premažemo tijesto i posipamo mješavinom šećera i cimeta.
Tijesto zarolati ko roladu . Koncem rezati tijesto na širinu 3cm. Provuče se konac ispod tijesta i kao da ćemo vezati čvor prerežemo tijesto.
Stavljati rolice na pek papir .
Okolo položenoga tijesta staviti obruč od torte , ne previše obruč stisnuti jer će se tijesto raširiti nakon 45 min stajanja.
Rolice staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C I peći cca 45 min. Nakon pečenja ostaviti da se ohlade i preliti ih sa glazurom.
Glazuru napravite tako da sve sastojke pomiješate i prelijete po rolicama....... i onda uživate u rapsodiji okusa kako je rekla moja prijateljica .
Recept je by harrisa začini uz moje male izmjene
Nema komentara:
Objavi komentar