utorak, 28. studenoga 2023.

Cimet rolice sa bundevom

 








Tijesto:

60 g maslaca

120 ml mlakog punomasnog mlijeka

21 g svježeg kvasca

440 g glatkog bijelog brašna + dodatno za domijesiti tijesto

50 g smeđeg šećera 

50 g bijelog kristal šećera

1 čajna žličica soli

3 čajne žlučice začina za medenjake

160 g pirea od bundeve

1 veće jaje

1 čajna žličica meda

PUNJENJE:
Cca 70 g omekšalog maslaca ( za premaz tijesta)

100 g šećera
2 čajne žličice cimeta u prahu

Glazura
60 g sirnog namaza
1 žlica mlijeka
100 g šećera u prahu 

 
U mlako mlijeko staviti razmrvljeni kvasac, šećer i malo brašna da se kvasac aktivira.
U zdjelu stavimo brašno ,šećer,sol, začine za medenjake ,jaje,med ,pire od bundeve ,rastopljeni maslac i uzašli kvasac.



 Zamijesimo tijesto , tijesto bude ljepljivo.



 Zdjelu u kojoj se bude tijesto dizalo malo  premažemo sa otopljenim maslacem.  Tijesto ostaviti sat vremena da se diže.
Nakon što se tijesto diglo prebacimo ga na radnu plohu i pomalo dodajemo jos brašna da nam se tijesto ne lijepi za ruke ( pomalo dodavati da nebi stavili previše i da tijesto nebi bilo pretvrdo).


Razvalati tijesto na dimenziju cca 40*45.



 Omekšalim maslacem  za punjenje premažemo tijesto i posipamo mješavinom šećera i cimeta.



Tijesto zarolati ko roladu . Koncem rezati tijesto na širinu 3cm. Provuče se konac ispod tijesta i kao da ćemo  vezati čvor prerežemo  tijesto.









Stavljati rolice na pek papir .




 Okolo položenoga tijesta  staviti obruč od torte , ne previše obruč  stisnuti jer će se tijesto raširiti nakon 45 min stajanja.




Rolice staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C I peći cca 45 min. Nakon pečenja  ostaviti da se ohlade i preliti ih sa glazurom.




Glazuru napravite tako da sve sastojke pomiješate i prelijete po rolicama....... i onda uživate u rapsodiji okusa kako je rekla moja prijateljica .

Recept je by harrisa začini  uz moje male izmjene 






Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...