petak, 25. kolovoza 2023.

Slana crostata

 





Tijesto: 

2 jaja

1/2 žličice soli

malo bibera

50 ml  ulja

50 ml jogurta ili mlijeka

30 g ribanog sira(grana padano)

110 g glatkog brašna 

5 g pecilnog praška 

malo suhog bosiljak

Nadjev:

1 kuhano jaje

100 g sirnog namaza

50 g kiselog vrhnja 

50 g zrnatog sira( cottage )

česnjak  u prahu

Za ukrašavanje:

Cherry paradajza

Masline

Bosiljak

Crvena - žuta papričica

Kalup za crosttatu promjera fi24 namastiti i posipati sa brašnom. 



Pećnicu  zagrijati na 200 °C 

Pomiješati brašno i pecilni prašak. 

Pomiješati jaja,sol i biber dodati mlijeko, ulje , suhi bosiljak i ribani sir. 



Sve dobro povezati i na kraju u smjesu umiješati prosijano brašno sa pecilnim praškom.



Smjesu izliti u kalup 




i peći  cca 15-20 min ovisno o pećnici i dok se ne zarumeni,  napravite test čačkalicom. 



Dok se podloga hladi pripremite nadjev.  Jaje skuhati ,ohladiti i  smrviti vilicom .

Pomiješati sirni namaz, vrhnje ,sol,biber, češnjak u prahu i zrnati sir, probajte dal vam je dovoljno začinjeno i na kraju umiješati kuhano jaje .

Premazati ohlađeni biskvit sa nadjevom i ukrasiti po želji. 




Rashladiti dobro i uživati u zalogaju. 




Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...