Tijesto:
2 jaja
1/2 žličice soli
malo bibera
50 ml ulja
50 ml jogurta ili mlijeka
30 g ribanog sira(grana padano)
110 g glatkog brašna
5 g pecilnog praška
malo suhog bosiljak
Nadjev:
1 kuhano jaje
100 g sirnog namaza
50 g kiselog vrhnja
50 g zrnatog sira( cottage )
česnjak u prahu
Za ukrašavanje:
Cherry paradajza
Masline
Bosiljak
Crvena - žuta papričica
Kalup za crosttatu promjera fi24 namastiti i posipati sa brašnom.
Pećnicu zagrijati na 200 °C
Pomiješati brašno i pecilni prašak.
Pomiješati jaja,sol i biber dodati mlijeko, ulje , suhi bosiljak i ribani sir.
Sve dobro povezati i na kraju u smjesu umiješati prosijano brašno sa pecilnim praškom.
Smjesu izliti u kalup
i peći cca 15-20 min ovisno o pećnici i dok se ne zarumeni, napravite test čačkalicom.
Dok se podloga hladi pripremite nadjev. Jaje skuhati ,ohladiti i smrviti vilicom .
Pomiješati sirni namaz, vrhnje ,sol,biber, češnjak u prahu i zrnati sir, probajte dal vam je dovoljno začinjeno i na kraju umiješati kuhano jaje .
Premazati ohlađeni biskvit sa nadjevom i ukrasiti po želji.
Rashladiti dobro i uživati u zalogaju.
Nema komentara:
Objavi komentar