petak, 25. kolovoza 2023.

Voćna crostata




 Tijesto:

3 jaja

110 g glatkog brašna 

25 g gustina ( ili prah pudinga)

50 g šećera 

50 g ulja

15 g mlijeka

1 pecilni prašak

Ribana korica limuna

Nadjev:

120 g sirnog namaza 

100 ml slatkog vrhnja 

2 žlice šećera u prahu ( ili 1 žlica meda)

Pekmez od jagode i mente za premaz( može bilo koji)

Sok od bazge za politi podlogu

Voće:

3 kivija

1 breskva 

Malo malina

Preljev za torte:

100 ml soka od bazge

1/2 vrećice  preljeva za torte


Kalup fi30 namastiti I posipati brašnom. 

Pećnicu zagrijati na 200°.

Jaja umutiti sa šećerom dok se ne zapjene.




 


 Zatim dodati ulje , mlijeko i koricu limuna.

Na kraju u smjesu dodati prosijano brašno sa pecilnim praškom i gustinom,  sve dobro umiješati. 



Smjesu izliti u kalup 



I peći cca 25 min, provjeriti čačkalicom jel pečeno.



Sirni namaz i slatko vrhnje skupa miksati dok se ne zgusne. Na kraju u kremu umiješati  šećer u prahu. 

Ohladenu podlogu prvo politi sa razblaženim sokom od bazge i  premazati sa 2-3 žlice pekmeza. 




Na pekmez staviti kremu od sira



,poravnati i poslagati izrezano voće.



Preljev napravite po uputi sa pakiranja i kistom premazati po  voću. 

Ohladiti I uživati uz popodnevnu kavicu..





Nema komentara:

Objavi komentar

Ferrero fingers

 Sastojci: 250g mascarponea  100 g sirnog namaza 150 g butelje 250 ml slatkog vrhnja 50 g napolitanki Mlijeko+ malo ruma( rum po želji) Kaka...