ponedjeljak, 14. kolovoza 2023.

Red velvet crostata

 



Biskvit:

125 g jogurta

125 g mlijeka 

5 g limun soka

130 g ulja

1 jaje

1 vrhom puna  žličica  boje u prahu

6 g octa

160 g šećera 

Prstohvat soli

185 g glatkog brašna 

4 g sode bikarbone

3 g kakaa

2 žlice pekmeza od jagode i rabarbare

Fila:

350 g sirnog namaza

250 ml slatkog vrhnja 

50 g meda

Pomiješati i prosijati brašno sa soda bikarbonom i kakaom. Dodati u prosijano  brašno šećer i sol. 

Jogurt, mlijeko i sok limuna pomiješati i ostaviti pola sata da odstoji.



Zatim u smjesu  jogurta dodati ulje, jaje, boju i ocat . 




Sve dobro izmiješani. Na kraju u smjesu  umiješati  suhe sastojke brašna i šećera. 







Smjesu izliti u  namašten kalup za crostatu  dimenzija fi 28 .



Biskvit peći  na 180° C cca 20min( napraviti test čačkalicom).

Kremu napravite tako da u zdjelu stavite sirni namaz sobne temperature,  dodati  slatko vrhnje i med, te sve  skupa mikserom pomiješati  dok se ne poveže.

Ohlađen biskvit premazati sa pekmezom i pomoću  dresir vrećice nafilajte vrh  crostate. Ukrasiti crostatu po vašoj želji. 





Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...