Biskvit:
125 g jogurta
125 g mlijeka
5 g limun soka
130 g ulja
1 jaje
1 vrhom puna žličica boje u prahu
6 g octa
160 g šećera
Prstohvat soli
185 g glatkog brašna
4 g sode bikarbone
3 g kakaa
2 žlice pekmeza od jagode i rabarbare
Fila:
350 g sirnog namaza
250 ml slatkog vrhnja
50 g meda
Pomiješati i prosijati brašno sa soda bikarbonom i kakaom. Dodati u prosijano brašno šećer i sol.
Jogurt, mlijeko i sok limuna pomiješati i ostaviti pola sata da odstoji.
Zatim u smjesu jogurta dodati ulje, jaje, boju i ocat .
Sve dobro izmiješani. Na kraju u smjesu umiješati suhe sastojke brašna i šećera.
Smjesu izliti u namašten kalup za crostatu dimenzija fi 28 .
Biskvit peći na 180° C cca 20min( napraviti test čačkalicom).
Kremu napravite tako da u zdjelu stavite sirni namaz sobne temperature, dodati slatko vrhnje i med, te sve skupa mikserom pomiješati dok se ne poveže.
Ohlađen biskvit premazati sa pekmezom i pomoću dresir vrećice nafilajte vrh crostate. Ukrasiti crostatu po vašoj želji.
Nema komentara:
Objavi komentar