srijeda, 9. kolovoza 2023.

Pikante patlidžani




1 srednji patliđan

1/2 žličice soli

Malo gustina

2 češnja češnjaka 

1/4 žličice  soli 

1/4 žličice  šećera 

1/ 2 žličice oyster sosa

2 žlice soja umakaŕ

3 žlice vode

2 ljuta feferona

Patliđan narezati na jednake komade, posolite ih i ostaviti 5 min da odstoje .

 Dobro ih istiskati rukama da izađe višak  vode van. Posipati patliđane sa gustinom.

Pomiješati sve začinske sastojke .

Na malo ulja prepržiti patliđane.

Kad su patlidani omekšali preliti ih sa začinskom smjesom i kratko popržite dok se sve ne povežete i sjedini.

Poslužiti uz kuhanu rižu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...