nedjelja, 23. srpnja 2023.

Blueberry cheesecake

 


PODLOGA fi 20:

150g mljevenog keksa

40 g otopljenog maslaca

KREMA OD SIRA:

350 g krem sira

150 g  bijele čokolade

350 ml slatkog vrhnja 

1 vrećica želatine

3 žlice vode 

BOROVNICE SLOJ:

300 g borovnica

50 g šećera

Sok od pola limuna 

3 žlice gustina 

4 žlice vode

+ 250 g svježih borovnica za vrh

1 preljev za torte

Prvo skuhajte borovnice. Borovnice sa šećerom i sokom limuna stavite na laganu vatru da se kuha.






 Gustin pomiješati sa vodom i kad su borovnice pustile sok umiješati gustin i kuhati dok se ne zgusne . 



Ostaviti sa strane da se prohladi  za daljnje filanje.

Pomiješati mljeveni keks i rastopljeni maslac. Smjesu utisnuti u kalup fi 20 . Stavite u frižider dok spremate kremu od sira.

Čokoladu rastopiti na pari , želatinu namočiti u 3 žlice vode da nabubri.

Slatko vrhnje umutiti u čvrsti šlag. Sirni namaz pomiješati sa otopljenom čokoladom i želatinom koju  kad nabubri otopine na pari .



Zatim siru dodamo umučeni šlag  i sve dobro sjediniti. 



Smjesu podijeliti na dva dijela. 

Prvi dio kreme stavimo na podlogu 



zatim stavljamo fil od borovnice 



i na borovnice drugi dio sirne kreme. Tortu staviti u frižider na par sati da se stisne ili preko noći. Nakon što je torta ostajala po vrhu složimo svježe borovnice i prelijemo ih sa preljevom za torte. Ukrasiti sa šlagom ako želite a i ne morate .


P.s ja sam svoju tortu ovaj puta radila sa podlogom od biskvita koji mi je ostao od jedne druge torte.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...