PODLOGA fi 20:
150g mljevenog keksa
40 g otopljenog maslaca
KREMA OD SIRA:
350 g krem sira
150 g bijele čokolade
350 ml slatkog vrhnja
1 vrećica želatine
3 žlice vode
BOROVNICE SLOJ:
300 g borovnica
50 g šećera
Sok od pola limuna
3 žlice gustina
4 žlice vode
+ 250 g svježih borovnica za vrh
1 preljev za torte
Prvo skuhajte borovnice. Borovnice sa šećerom i sokom limuna stavite na laganu vatru da se kuha.
Gustin pomiješati sa vodom i kad su borovnice pustile sok umiješati gustin i kuhati dok se ne zgusne .
Ostaviti sa strane da se prohladi za daljnje filanje.
Pomiješati mljeveni keks i rastopljeni maslac. Smjesu utisnuti u kalup fi 20 . Stavite u frižider dok spremate kremu od sira.
Čokoladu rastopiti na pari , želatinu namočiti u 3 žlice vode da nabubri.
Slatko vrhnje umutiti u čvrsti šlag. Sirni namaz pomiješati sa otopljenom čokoladom i želatinom koju kad nabubri otopine na pari .
Zatim siru dodamo umučeni šlag i sve dobro sjediniti.
Smjesu podijeliti na dva dijela.
Prvi dio kreme stavimo na podlogu
zatim stavljamo fil od borovnice
i na borovnice drugi dio sirne kreme. Tortu staviti u frižider na par sati da se stisne ili preko noći. Nakon što je torta ostajala po vrhu složimo svježe borovnice i prelijemo ih sa preljevom za torte. Ukrasiti sa šlagom ako želite a i ne morate .
P.s ja sam svoju tortu ovaj puta radila sa podlogom od biskvita koji mi je ostao od jedne druge torte.
Nema komentara:
Objavi komentar