Biskvit:
3 jaja
100 g šećera
1 vanil šećer
100 g brašna
na vrh noža pecilnog praška
1 žličica narančinog cvijeta
Voćni dio:
250 g borovnica
2 žlice vode
80 g šećera
20 g gustina
35 ml vode
Bijela krema:
450 g sirnog namaza
30 g meda ili šećera
150 ml slatkog vrhnja
+ Malo slatkog vrhnje i par bobica za ukrašavanje
Brašno pomiješati sa pecilnim praškom i prosijati.
Umutite jaja i šećer dok ne pobijele i ne dobiju na volumenu. Zatim dodajte prosijano brašno i lagano ga umiješajte špatulom u smjesu jaja i na kraju dodajte žličicu narančinog cvijeta( ako nemate nemorate staviti).
Biskvit izlijte u lim za pečenje cca40*30 i pecite ga u zagrijanoj pećnici na 200 °C cca 7-8 min ovisno o vašoj pećnici.
Borovnice pomiješajte sa 2 žlice vode i šećerom i stavite nek se kratko kuha.
Gustin pomiješati sa ostatkom vode i umiješati u borovnice , kuhati dok se ne zgusne.
Odmah premazati preko biskvita.
Sirni namaz pomiješati sa medom ( šećerom) . Slatko vrhnje umutiti u čvrsti šlag , dodati smjesi sira i sve dobro promiješati i namazati preko sloja borovnica.
Izrezati nafilani biskvit po duljoj strani na trake širine 5 cm.
Prvu traku zarolati kao roladu
a svaku drugu traku stavljati okolo te iste rolade dok ne potrošite sve trake.
Ukrasite slatkim vrhnjem i borovnicama.
Nema komentara:
Objavi komentar