ponedjeljak, 2. siječnja 2023.

Rolo torta




Biskvit:

3 jaja

100 g šećera

1 vanil šećer

100 g brašna

na vrh noža pecilnog praška

1 žličica narančinog cvijeta

Voćni dio: 

250 g borovnica

2 žlice vode

80 g šećera

20 g gustina

35 ml vode

Bijela krema: 

450 g sirnog namaza

30 g meda ili šećera

150 ml slatkog vrhnja


+ Malo slatkog vrhnje i par bobica za ukrašavanje 

Brašno pomiješati sa pecilnim praškom i prosijati.

Umutite jaja i šećer dok ne pobijele i ne dobiju na volumenu. Zatim dodajte prosijano brašno i lagano ga umiješajte špatulom u smjesu jaja i na kraju dodajte žličicu narančinog cvijeta( ako nemate nemorate staviti). 



Biskvit izlijte u lim za pečenje  cca40*30 i pecite ga u zagrijanoj pećnici na 200 °C cca 7-8 min ovisno o vašoj pećnici.

Borovnice pomiješajte sa 2 žlice vode i šećerom i stavite nek se kratko kuha.



 Gustin pomiješati sa ostatkom vode i umiješati u borovnice , kuhati dok se ne zgusne. 






Odmah premazati preko biskvita.



 Sirni namaz pomiješati sa medom ( šećerom) . Slatko vrhnje umutiti u čvrsti šlag , dodati smjesi sira i  sve dobro promiješati i namazati preko sloja borovnica. 



Izrezati nafilani biskvit  po duljoj strani na trake širine 5 cm. 



Prvu traku zarolati kao roladu 



a svaku drugu traku stavljati okolo te iste rolade dok ne potrošite sve trake.



 Ukrasite slatkim vrhnjem i borovnicama.





Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...