Sastojci:
200 g maslaca
100 g šećera u prahu
1 jaje
100 g kokosa
350 g brašna
Punjenje:
1 bjelanjak
80 g šećera
80 g maslaca
20 g čokolade
+čokolada za umakanje krajeva
Mikserom umutimo maslac ,šećer u prahu i jaje. Zatim dodamo kokos i brašno te umijesimo tijesto da bude fino podatno i da se ne lijepi za prste. Tijesto stavimo u frižider da prenoći. Pripremimo kalupe za trubice i bacamo se na izradu istih .Tijesto valjamo između dvije prozirne folije na debljinu 3 mm i režemo ga na trake širine 5 cm. Uzmete kalup i krenete namatati trubicu,pritom si pomažuči sa folijom koja je ispod da vam tijesto nebi pucalo i da bi trubice lijepše ispale. Pecite ih na 180 stupnjeva 10 min.
Kremu napravite tako da bjelanjak umutimo sa 20 g šećera u snijeg .Ostatak šećera kuhamo sa 3 žlice vode 3 minute da dobijemo sirup. Potom sirup umiješamo u istučeni snijeg,miksamo dok se snijeg ne ohladi. Maslac kratko izmiksamo i onda mu postupno dodajemo gotovi ohlađeni snijeg. Miksamo dok nam smjesa nebude fino glatka. Čokoladu otopite na pari ,malo prohladite i umiješajte u smjesu maslaca i snijega,dobro povežite i punite trubice. Krajeve trubica umočite u otopljenu čokoladu.
Nema komentara:
Objavi komentar