ponedjeljak, 26. prosinca 2022.

Kokos trubice



 Sastojci:

200 g maslaca

100 g šećera u prahu 

1 jaje 

100 g kokosa

350 g brašna 

Punjenje: 

1 bjelanjak 

80 g šećera 

80 g maslaca 

20 g čokolade 

+čokolada za umakanje krajeva  


Mikserom umutimo maslac ,šećer u prahu i jaje. Zatim dodamo kokos i brašno  te umijesimo tijesto da bude fino podatno i da se ne lijepi za prste. Tijesto stavimo u frižider da prenoći. Pripremimo kalupe za trubice i bacamo se na izradu istih .Tijesto valjamo između dvije prozirne folije na debljinu 3 mm i režemo ga na  trake širine 5 cm. Uzmete kalup i krenete namatati trubicu,pritom si pomažuči sa folijom koja je ispod da vam tijesto nebi pucalo i da bi trubice lijepše ispale. Pecite ih na 180  stupnjeva 10 min. 

Kremu napravite tako da bjelanjak umutimo sa 20 g šećera u snijeg .Ostatak šećera kuhamo sa 3 žlice vode  3 minute da dobijemo  sirup. Potom sirup umiješamo u istučeni snijeg,miksamo dok se snijeg ne ohladi. Maslac kratko izmiksamo i onda mu postupno dodajemo gotovi ohlađeni snijeg. Miksamo dok nam smjesa nebude fino glatka. Čokoladu otopite na pari ,malo prohladite i umiješajte u smjesu maslaca i snijega,dobro povežite i punite trubice. Krajeve trubica umočite u otopljenu čokoladu. 



Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...