petak, 10. veljače 2023.

Lindt torta 🍰




Biskvit: 

3 veća jaja

50 ml mlijeka

80 ml ulja

140 g šećera

160 g glatkog brašna

25 g kakaa

1 pecilni prašak

1 žličica vanil extrakta

Prstohvat soli

Krema:

200 ml slatkog vrhnja

180 g mliječne čokolade lindt

70 g čokolade za kuhanje

10 g maslaca

Potreban vam je kalup kao za pitu sa povišenim rubovima na dnu promjera fi 28 kojeg premažite maslacem i posipajte sa brašnom.



Brašno pomiješajte sa kakaom i pecilnim praškom. Jaja sa šećerom i prstohvatom soli mutiti sa mikserom dok ne posvjetle i udvostruče volumen. Zatim smjesi jaja dodavati pomalo ulje , mlijeko i ekstrakt vanilije. 

Na kraju u smjesu jaja dodati na dva puta prosijano brašno koje umiješajte lagano pjenjačom ili špatulom. 

Biskvit peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20-25 min ovisno o vašoj pećnici.

Ohladite biskvit .

Kremu napravite tako da zagrijete slatko vrhnje sa maslacem. Kad je vrhnje skoro zakipilo ubacite unutra  čokoladu i miješajte dok se čokolada ne otopi. Kad se sva čokolada otopila prelijete ju preko ohlađenog biskvita. Tortu ukrasite sa narom i čokoladom ili po vašem guštu. 





P.s

S obzirom da sam prvi puta radila ovu tortu idući puta ću ju definitivno natopiti sa malo ruma i mlijeka .

Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...