Biskvit:
3 veća jaja
50 ml mlijeka
80 ml ulja
140 g šećera
160 g glatkog brašna
25 g kakaa
1 pecilni prašak
1 žličica vanil extrakta
Prstohvat soli
Krema:
200 ml slatkog vrhnja
180 g mliječne čokolade lindt
70 g čokolade za kuhanje
10 g maslaca
Potreban vam je kalup kao za pitu sa povišenim rubovima na dnu promjera fi 28 kojeg premažite maslacem i posipajte sa brašnom.
Brašno pomiješajte sa kakaom i pecilnim praškom. Jaja sa šećerom i prstohvatom soli mutiti sa mikserom dok ne posvjetle i udvostruče volumen. Zatim smjesi jaja dodavati pomalo ulje , mlijeko i ekstrakt vanilije.
Na kraju u smjesu jaja dodati na dva puta prosijano brašno koje umiješajte lagano pjenjačom ili špatulom.
Biskvit peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20-25 min ovisno o vašoj pećnici.
Ohladite biskvit .
Kremu napravite tako da zagrijete slatko vrhnje sa maslacem. Kad je vrhnje skoro zakipilo ubacite unutra čokoladu i miješajte dok se čokolada ne otopi. Kad se sva čokolada otopila prelijete ju preko ohlađenog biskvita. Tortu ukrasite sa narom i čokoladom ili po vašem guštu.
P.s
S obzirom da sam prvi puta radila ovu tortu idući puta ću ju definitivno natopiti sa malo ruma i mlijeka .
Nema komentara:
Objavi komentar