utorak, 25. listopada 2022.

PIDE



TIJESTO:
1 jaje
25 ml maslinovog ulja
50 g jogurta
50 ml tople vode 
1 paketić suhog kvasca
2 žličice šećera 
600 g glatkog brašna
1 žličica soli 
cca 150 ml tople vode 

FILA
600 g mljevene junetine 
1 luk
2 paprike crvene ili zelene
malo zelenog dijela mladog luka
maslac+malo ulja
sol
biber
2 češnja češnjaka
paradajz sos
ribani gospodine  

Prvo napravimo filu. U kombinaciji maslaca i ulja prvo podinstamo luk dok ne postane lagano staklast, zatim ubacimo papriku i mljeveno meso, kratko prodinstamo dok sve meso ne dobijemo, onda dodamo zeleni dio mladog luka ,posolimo, pobiberimo i dinstamo još cca 15 min. Nadjev stavimo sa strane da se ohladi dok spremamo tijesto.



U posudu stavimo jaje,ulje,50 ml tople vode i jogurt. Kratko promiješamo.



Zatim ubacimo kvasac i 2 žličice šećera. Dobro pjenjačom sve sjedinimo.



U smjesu sa kvascem zatim dodamo jedan dio brašna,sol i malo pomalo vode te ostatak brašna. Zamijesimo glatko tijesto i ostavimo ga na toplome da se diže cca 45 min. 

Dignuto tijesto malo premijesite i raspodijelite u 10 jednakih loptica. 



Svaku lopticu zatim rastanjite kao na slici, cca 25 cm dugo. 



Rastanjeno tijesto prebacite u tepsiju na pek par da vam se nafilane lađice ne bi raspale prilikom prijenosa u samu tepsiju. Na tijesto stavite žlicu paradajz sosa, malo ribanog sira i prohlađeni nadjev od mesa. 



P.s u orginalu oni ne stavljaju paradajz sos i sir nego samo goli nadjev, ali moji klinci vole soćno pa sam im to dodala 

Oblikujete lađice tako da spojite tj dobro stisnete krajeve ,a tijesto sa strane samo lagano prebacite kao na slici. 



Pecite ih na 200 stupnjeva dok fino ne porumene.Provjerite ih koji puta ovisno o vašoj pećnici da vam se ne bi pre pekle.









Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...