četvrtak, 13. listopada 2022.

Jabučna fantazija u umaku od vrhnja i meda

 




1/2kg jabuke 

 žlica maslaca

2 žlice milerama ili kiselog vrhnja

1 žlica meda

sok od pola limuna ili mandarine

malo cimeta


U tavu stavimo maslac.Kad se maslac rastopio ubacimo očišćene i na kriške narezane jabuke.



Pržimo jabuke dok ne porumene sa svih strana i dok ne omekane




Popržene jabuke stavimo na tanjurič i prelijemo ih umakom od vrhnja. Umak napravimo tako da pomiješamo kiselo vrhnje, med, sok od pola limuna i  cimet u tavi gdje smo pržili jabuke kratko zagrijemo da se sve dobro poveže.






Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...