U 100 ml tople vode stavite kvasac,šećer i žličicu brašna.Nek se kvasac aktivira.
U zdjeli pomiješajte obje vrste brašna,dodajte sol ,ulje ,nadošli kvasac i ostatak vode.Sve dobro promiješajte,poklopiti i ostaviti da se diže na toplome cca 1sat.Kad se tijesto diglo miješa ga još jednom i nek se digne opet.
Nakon drugog dizanja tijesto je spremno za daljnji postupak .Kuhinjsku krpu dobro posipajte sa brašnom i na nju istresite tijesto.Ovo je potrebno jer je tijesto dosta mekano i lakše je s njim raditi tj. prebaciti ga u pekač.
Kalup dobro namastiti(ja koristim mast) i posipajte kukuruznim brašnom ili prezlama da se ne zalijepi za stijenke pekača.
Ovaj kruh se peče u poklopljenoj posudi,,može biti i obična rajngla(šerpa za juhu )al vam poklopac mora imati metalnu ručku da se ne bi ručka tijekom pečenja rastopila.Tijesto zatim prebacite uz pomoć krpe u posudu.
Ja imam po dva ista pekača jer sam frik po pitanju protvica i inih stvari za pećnicu tako da koristim te protvica jednu na drugoj i dobijem izgled peke.
Prije pečenja kruha zarežite po vrhu.
Kruh zatvoriti poklopcem, staviti u pećnicu i uključiti ju na 250 stupnjeva te peći prvo 40 minuta na toj temperaturi.
Onda smanjite temperaturu na 220, otklopite posudu i pecite kruh još cca 20 minuta dok ne dobije rumenu boju po vašem ukusu.
Nema komentara:
Objavi komentar