BISKVIT:
5 jaja
142 g šećera
219 g glatkog brašna
1 pecilni prašak
18 g kakae
95 ml ulja
95 ml vode
1 vanilin šećer
KREMA:
500 ml slatkog vrhnja
200 g karamela bombona
200 g sirnog namaza
Pećnicu zagrijati na 160°C. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg. Mikserom pjenasto umutiti žutanjke i obje vrste šećera. Dodati postupno vodu pa potom i ulje. I dalje miksajući, brašno pomiješano s praškom za pecivo i prosijanim kakaom, žlicu po žlicu dodavati u smjesu dok se sve ne sjedini. Po želji dodati aromu ruma. Postupno špatulom umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu biskvita izliti u kalup promjera fi 22. Peći ga 40 min.
KREMA: Karamel bombone narežemo na sitne komadiće i stavimo ih u 100 ml slatkog vrhnja, u laganoj vatri zagrijavamo sve skupa dok se bomboni ne rastopi.
Kad su se karamele rastopile maknemo sa vatre da se ohladi. Ostatak slatkog vrhnja izmiksamo u čvrsti šlag. Ohlađenu smjesu malo promiksamo i postepeno dodajemo sirni namaz dok ne dobijemo savršenu kremicu za ovu torticu. Karamel kremu spojimo sa šlagom. Biskvit narežemo na tri lista i nafilamo tortu. Kore zalijem sa krašekspresom jer jako volimo soćne torte . I to je to ,stavite ju na hljeđenje i ukrasite po želji. Torta je pogodna i za ukrašavanje sa fondantom.
Nema komentara:
Objavi komentar