ponedjeljak, 26. rujna 2022.

Karamelina No1




BISKVIT:

5 jaja

142 g šećera

219 g glatkog brašna

1 pecilni prašak

18 g kakae

95 ml ulja

95 ml vode

1 vanilin šećer

 KREMA: 

500 ml slatkog vrhnja

200 g karamela bombona

200 g sirnog namaza


Pećnicu zagrijati na 160°C. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg. Mikserom pjenasto umutiti žutanjke i obje vrste šećera. Dodati postupno vodu pa potom i ulje. I dalje miksajući, brašno pomiješano s praškom za pecivo i prosijanim kakaom, žlicu po žlicu dodavati u smjesu dok se sve ne sjedini. Po želji dodati aromu ruma. Postupno špatulom umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu biskvita izliti u kalup promjera fi 22. Peći ga 40 min.

KREMA: Karamel bombone narežemo na sitne komadiće i stavimo ih u 100 ml slatkog vrhnja, u laganoj vatri zagrijavamo sve skupa dok se bomboni ne rastopi.

Kad su se karamele rastopile maknemo sa vatre da se ohladi. Ostatak slatkog vrhnja izmiksamo u čvrsti šlag. Ohlađenu smjesu malo promiksamo i postepeno dodajemo sirni namaz dok ne dobijemo savršenu kremicu za ovu torticu. Karamel kremu spojimo sa šlagom. Biskvit narežemo na tri lista i nafilamo tortu. Kore zalijem sa krašekspresom jer jako volimo soćne torte . I to je to ,stavite ju na hljeđenje i ukrasite po želji. Torta je pogodna i za ukrašavanje sa fondantom.






Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...