PALAČINKE:
3 jaja
60 ml ulja
120 ml mineralne vode
500 ml mlijeka
3-4 žlice šećera
300 g glatkog brašna
PUNJENJE:
2 žumanjka
50 ml šećera
50 ml mlijeka
50 g bijele čokolade
2 listića želatine
150 g mascarpone sira
200 ml slatkog vrhnja
+ maline
Palačinke ispečete klasično ,dio ih smažete sa pekmezom ili nutelom, 6 palačinki ostavite sa strane te ako onda posložite ovaj desert za dan kasnije . Količina kreme je za 4 palačinke.
Želatinu stavite u vodu da nabubri.Žumanjke ,šećer i mlijeko stavite kuhati na paru dok se ne zgusne.Kad se krema skuhala u još vrućoj ubacite ocijeđenu želatinu i čokoladu, dobro promiješajte da se sve rastopi . Ostavite sa strane da se ohladi. Slatko vrhnje ulupate do srednje čvrstoće. Zatim u ohlađenu kremu žumanjaka ubacite mascarpone sir,kratko pomiješajte sa mikserom te na kraju dodajte slatko vrhnje. Dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine.
Za daljnji postupak zamotuljaka potrebne su vam 4 manje zdjelice (ili možete koristiti metalni kalup za muffine) i izrezivač za kolačiće.
Od dvije palačinke izrežete krugove koje ubacujete u sredinu zamotuljaka.
Krajeve izrezanih palačinki smažete ;) a krugove koristite u idućem koraku.
U metalnu zdjelicu stavite palačinku.
Zatim na dno stavite malo kreme.
Na kremu stavite maline ili neko drugo voće ako želite. Ja sam ubrala u vrtu friške i iskoristila ih u palačinkama.
Na maline opet stavite malo kreme .
Na drugi sloj kreme stavite izrezana dva kruga palačinke.
Onda ide opet sloj kreme,malina i opet malo kreme.
Palačinka je spremna za motanje.Skupite krajeve palačinke postupkom faldanja -tako ja to zovem ;) :)
Nafaldanu zatvorenu palačinku učvrstite sa čačkalicom dok vam se krema ne skroz stisne.
Tako zapakiranu palačinku ostavite preko noći u zdjelici da vam se stegne.Drugi dan prije serviranja izvadite čačkalicu i navalite na degustaciju.
Nema komentara:
Objavi komentar