ponedjeljak, 26. rujna 2022.

Ravioli sa bundevom



TIJESTO:

200 g glatkog brašna

200 g oštrog brašna

1 žlica maslinovog ulja

1/2 žličice soli

4 jaja

NADJEV:

200 g piree od bundeve

1 luk

25 g maslaca

sol

biber

UMAK:

20 g maslaca

3-4 lista kadulje

malo parmezana

U zdjelu stavite sve sastojke.



Zamijesite kompaktno tijesto koje se ne lijepi za ruke.Ostavite ga sat vremena za odmor u plastičnoj vrečici ili ga zamotajte u prozirnu foliju.



Bundevu ispečete ili ju skuhajte na pari dan ranije .Ako se odlučite kuhati na pari ostavite ju da se dobro ocijeni u cijediljki..Nasjeckajte luk i stavite ga na rastopljeni maslac.Podinstajte ga dok ne postane staklast ,zatim mu dodajte pire od bundeve,malo posolite i pobiberite te sve skupa prodinstate još nekih cca 10 min.Zatim sve skupa izmiksajte štapnim mikserom i ostavite da se ohladi .Dobit ćete ovakvu konzistenciju smjese. 



Tijesto razvaljajte na stroj za rezance, završna debljina tijesta prije punjenja kod mene je bila pod brojem 5.Razvaljani list tijesta položite na modlu za raviole.



U udubine stavite smjesu.Kistom umočenim u vodu pređite rubove kalupa kako bi se tijesto zaljepilo.

Zatim preko prvog lista i nadjeva stavite drugi list i valjkom za tijesto pređite preko svega.Listovi će se lijepo zaljepiti i spojiti.



Višak tijesta okolo uklonite i dobijete ovakve fine izrezane raviole.



Kalup zatim okrenem i udarim par puta krajeve kalupa o stol ili valjak i jastučići sami izlete van.




Raviole zatim skuhajte u posoljenoj vodi.Čim isplivaju gore na površinu spremni su da ih sredite u nekom umaku.Procijedite ih al jednu malu šefljicu vode u kojoj su se kuhale ostavite za umak.

Mi volimo sa bundevom kombinirati umak od kadulje.

Umak napravite tako da rastopite maslac , zatim na njega stavite par listića kadulje i kratko na laganoj vatri popržite,nesmiju vam zagorite ,samo da odpustite aromu .Dodajte kuhane raviole i zalijte ih sa malo ostavljene vode od raviola.




Možete dodati parmezana ili nekog sira kao edamer ili gauda.Večinom kod nas bude parmezan ali ako ga nemamo u kući posluzi nam i jedan od ovih sireva. I to je to, spremni ste za uživanje u dobroj hrani.



Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...