TIJESTO:
200 g glatkog brašna
200 g oštrog brašna
1 žlica maslinovog ulja
1/2 žličice soli
4 jaja
NADJEV:
500 g mljevene junetine
1 veći luk
sol
biber
malo peršinovog lista
Zamijesite tijesto od brašna,maslinovog ulja,soli i jaja..Ostavite ga sat vremena da se odmorite u plastičnoj vrečici ili ga zamotajte u prozirnu foliju.
Za nadjev na malo masnoće prodinstajte luk dok ne postane staklast.Zatim dodajte mljevenu junetinu,posolite,dodajte suhi peršin i prodinstajte sve skupa.Pred kraj stavite bibera po vašem guštu.Gotov nadjev ohladite .
Tijesto razvaljajte na stroj za rezance, završna debljina tijesta prije punjenja kod mene je bila pod brojem 5.Razvaljani list tijesta položite na modlu za raviole.U udubine stavite smjesu.
Kistom umočenim u vodu pređite rubove kalupa kako bi se tijesto zaljepilo.
Zatim preko prvog lista i nadjeva stavite drugi list i valjkom za tijesto pređite preko svega.
Listovi će se lijepo zaljepiti i spojiti. Višak tijesta okolo uklonite . Kalup zatim okrenem i udarim par puta krajeve kalupa o stol ili valjak i raviole sami izlete van.
Raviole zatim skuhajte u posoljenoj vodi.Čim isplivaju gore na površinu spremni su da ih sredite u nekom umaku
Nema komentara:
Objavi komentar