ponedjeljak, 26. rujna 2022.

Ravioli sa junetinom



TIJESTO:

200 g glatkog brašna

200 g oštrog brašna

1 žlica maslinovog ulja

1/2 žličice soli

4 jaja

NADJEV:

500 g mljevene junetine

1 veći luk

sol

biber

malo peršinovog lista


Zamijesite tijesto od brašna,maslinovog ulja,soli i jaja..Ostavite ga sat vremena da se odmorite u plastičnoj vrečici ili ga zamotajte u prozirnu foliju.



Za nadjev na malo masnoće prodinstajte luk dok ne postane staklast.Zatim dodajte mljevenu junetinu,posolite,dodajte suhi peršin i prodinstajte sve skupa.Pred kraj stavite bibera po vašem guštu.Gotov nadjev ohladite .



Tijesto razvaljajte na stroj za rezance, završna debljina tijesta prije punjenja kod mene je bila pod brojem 5.Razvaljani list tijesta položite na modlu za raviole.U udubine stavite smjesu.



Kistom umočenim u vodu pređite rubove kalupa kako bi se tijesto zaljepilo.

Zatim preko prvog lista i nadjeva stavite drugi list i valjkom za tijesto pređite preko svega.



Listovi će se lijepo zaljepiti i spojiti. Višak tijesta okolo uklonite . Kalup zatim okrenem i udarim par puta krajeve kalupa o stol ili valjak i raviole sami izlete van.



Raviole zatim skuhajte u posoljenoj vodi.Čim isplivaju gore na površinu spremni su da ih sredite u nekom umaku

Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...