četvrtak, 29. rujna 2022.

Kruške u vinu



3-4 kruske
1/2 l crnog vina
1 paketić vanilin burbon šećera
1/2 žličice cimeta u prahu
4 klinčića
2 anisa
na vrh žličice kardamoma u prahu
3 žličice vanil pudinga

U zdjelicu stavite vino,cuker,vanil burbon,i začine.Neka sve skupa prokuha .Zatim unutra stavite pažljivo kruške.Kruske ovisno o vrsti kuhajte cca 20 min.Ja sam malo sa strane vilicom probala dal' su kuhane .Povremeno ih okrecite da upiju boju vina sa svih strana. 

Kuhane kruške zatim izvadite van iz vina da se prohlade.Vino ostavite na vatri da lagano vri dok ne smučkate puding. 

Vanil puding sa malo vode razmutite i ubacite u vino koje vam vrije na štednjaku.Ukuhajte da dobijete finu laganu umak teksturu. 

Kruške stavite na tanjurić na kojem ćete ju posluziti.Prelijete samu krušku i dno tanjura umakom,nek pliva u umaku od vina.Na kraju onaj završni touch je velika kugla sladoleda za potpuni užitak. 


Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...