ponedjeljak, 26. rujna 2022.

Karamelina No2




8 jaja

260 g glatkog brašna

240 g šećera

16 žlica ulja

2 pecilne praške

50 g kakae

KARAMEL KREMA:

250 g karamela bombona

500 ml slatkog vrhnja

200 g sirnog namaza

NUTELLA KREMA:

250 g nutelle

300 ml slatkog vrhnja

300 g sirnog namaza

1 želatina u prahu 

50 g šećera u prahu

BISKVIT:

Prosijemo i pomiješamo brašno,pecilni prašak i kakav.Jaja mutimo sa šećerom i uljem dok nebude fino pufasta smjesa. Žicom umijesamo lagano smjesu brašna ,kakaa i pecilnog praška. Stavimo u kalup fi 26 i pečemo cca 30 min na 180-200 stupnjeva, ovisno o vašoj pećnici. Čačkalicom provjerite da li je biskvit pečen.

Karamel bonbone nožem usitnite. Oduzmite od slatkog vrhnja 1dcl i ubacite karamele unutra te ih na laganoj vatri otopite. Kad su se bonboni rastopili ostavite smjesu da se ohladi. Umutite ostatak slatkog vrhnja u čvrsti šlag. Ohlađenim karamel  bonbonama dodajte sirni namaz,dobro izmiksajte. Zatim tu smjesu povežite sa šlagom. 

NUTELLA KREMA:

Pomiješamo nutellu,šećer u prahu i sirni namaz. Želatinu namočimo da nabubri. Slatko vrhnje ulupamo u čvrsti šlag i zatim mu dodamo smjesu nutelle,dobro sve povežemo. Na kraju umiješamo otopljenu želatinu.

FILANJE:

Na pladanj stavimo biskvit,polijemo ga mlijekom ili neskvikom( ovo je kod mene obavezno kod svih biskvitica jer volim socne tortice) zatim stavljamo jedan dio nutella kreme,poravnamo i na nju stavljamo prvi dio karamel kreme,pa opet biskvit zaliven ,ostatak nutella kreme i drugi dio karamel kreme. Završimo sa zadnjim slojem biskvita.

Tortu stavimo u frižider da bude dobro stisna, ohlađenu ukrasimo po želji ,kod mene je u većini slučajeva ova vrsta torte tražena da se dekorira samo sa transfer čokoladom i posebnim detaljima na vrhu od fondanta.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...