8 jaja
260 g glatkog brašna
240 g šećera
16 žlica ulja
2 pecilne praške
50 g kakae
KARAMEL KREMA:
250 g karamela bombona
500 ml slatkog vrhnja
200 g sirnog namaza
NUTELLA KREMA:
250 g nutelle
300 ml slatkog vrhnja
300 g sirnog namaza
1 želatina u prahu
50 g šećera u prahu
BISKVIT:
Prosijemo i pomiješamo brašno,pecilni prašak i kakav.Jaja mutimo sa šećerom i uljem dok nebude fino pufasta smjesa. Žicom umijesamo lagano smjesu brašna ,kakaa i pecilnog praška. Stavimo u kalup fi 26 i pečemo cca 30 min na 180-200 stupnjeva, ovisno o vašoj pećnici. Čačkalicom provjerite da li je biskvit pečen.
Karamel bonbone nožem usitnite. Oduzmite od slatkog vrhnja 1dcl i ubacite karamele unutra te ih na laganoj vatri otopite. Kad su se bonboni rastopili ostavite smjesu da se ohladi. Umutite ostatak slatkog vrhnja u čvrsti šlag. Ohlađenim karamel bonbonama dodajte sirni namaz,dobro izmiksajte. Zatim tu smjesu povežite sa šlagom.
NUTELLA KREMA:
Pomiješamo nutellu,šećer u prahu i sirni namaz. Želatinu namočimo da nabubri. Slatko vrhnje ulupamo u čvrsti šlag i zatim mu dodamo smjesu nutelle,dobro sve povežemo. Na kraju umiješamo otopljenu želatinu.
FILANJE:
Na pladanj stavimo biskvit,polijemo ga mlijekom ili neskvikom( ovo je kod mene obavezno kod svih biskvitica jer volim socne tortice) zatim stavljamo jedan dio nutella kreme,poravnamo i na nju stavljamo prvi dio karamel kreme,pa opet biskvit zaliven ,ostatak nutella kreme i drugi dio karamel kreme. Završimo sa zadnjim slojem biskvita.
Tortu stavimo u frižider da bude dobro stisna, ohlađenu ukrasimo po želji ,kod mene je u većini slučajeva ova vrsta torte tražena da se dekorira samo sa transfer čokoladom i posebnim detaljima na vrhu od fondanta.
Nema komentara:
Objavi komentar