srijeda, 9. ožujka 2022.

Klasična čoko orah torta

 Klasična čoko orah torta




Kore: 3 bjelanjaka

prstohvat soli

80 g šećera

80 g mljevenih oraha

30 g oštrog brašna

1/2 žličice pencilnog praška

30 ml ulja


Brašno pomiješati sa pecilnim praškom i mljevenim orasima. Bjelanjke sa prstohvatom soli miksati i kad se počnu pjeniti na tri puta postepeno dodavati šećer i umutiti ih u čvrsti snijeg. Na kraju u snijegu lagano sa špatulicom umiješati brašno sa orasima i ulje. Pečete 4 ovakve kore u kalupu promjera fi 26 u zagrijanoj pećnici na temperaturi 180 °C 12-15 min.


Krema:6 žumanjka

500 ml mlijeka

60 g oštrog brašna

60 g gustina

150 g šećera

150 g čokolade

250 g maslaca

250 g Nutelle

150 g mljevenih oraha

300 ml slatkog vrhnja

Ganash: 150 ml slatkog vrhnja

150 g čokolade


Žutanjke se miješati sa brašnom,gustinom, šećerom i malo mlijeka . Ostatak mlijeka staviti da zavrije i u vruće mlijeko zatim ukuhati smjesu žutanjaka te kuhati dok se ne zgusne. U kuhanu kremu ubaciti čokoladu i miješati dok se čokolada ne otopi.

Ostaviti kremu sa strane da se prohladi. U ohlađenu kremu umiješati omekšali maslac, lijepo izraditi pa dodati nutellu, orahe i čvrsto izrađeni šlag. Nafilajte tortu i stavite ju u frižider da se stisne. Na vrh torte stavite ganash, a okolo ukrasite po želji sa šlagom ili čokoladom.


P.s od ostatalih 6 žutanjaka napravim rezance ili  ih ukuham u  kremicu za lisnate tuljce ili princes krafne.



Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...