Klasična čoko orah torta
Kore: 3 bjelanjaka
prstohvat soli
80 g šećera
80 g mljevenih oraha
30 g oštrog brašna
1/2 žličice pencilnog praška
30 ml ulja
Brašno pomiješati sa pecilnim praškom i mljevenim orasima. Bjelanjke sa prstohvatom soli miksati i kad se počnu pjeniti na tri puta postepeno dodavati šećer i umutiti ih u čvrsti snijeg. Na kraju u snijegu lagano sa špatulicom umiješati brašno sa orasima i ulje. Pečete 4 ovakve kore u kalupu promjera fi 26 u zagrijanoj pećnici na temperaturi 180 °C 12-15 min.
Krema:6 žumanjka
500 ml mlijeka
60 g oštrog brašna
60 g gustina
150 g šećera
150 g čokolade
250 g maslaca
250 g Nutelle
150 g mljevenih oraha
300 ml slatkog vrhnja
Ganash: 150 ml slatkog vrhnja
150 g čokolade
Žutanjke se miješati sa brašnom,gustinom, šećerom i malo mlijeka . Ostatak mlijeka staviti da zavrije i u vruće mlijeko zatim ukuhati smjesu žutanjaka te kuhati dok se ne zgusne. U kuhanu kremu ubaciti čokoladu i miješati dok se čokolada ne otopi.
Ostaviti kremu sa strane da se prohladi. U ohlađenu kremu umiješati omekšali maslac, lijepo izraditi pa dodati nutellu, orahe i čvrsto izrađeni šlag. Nafilajte tortu i stavite ju u frižider da se stisne. Na vrh torte stavite ganash, a okolo ukrasite po želji sa šlagom ili čokoladom.
P.s od ostatalih 6 žutanjaka napravim rezance ili ih ukuham u kremicu za lisnate tuljce ili princes krafne.
Nema komentara:
Objavi komentar