Jeruzalemsko pecivo
Kad sam na Instagramu vidjela ova peciva naravno da sam ih morala isprobati. Prvenstveno zbog crno bijele kombinacije sezama jel baš dobro izgleda, a onda baš mi ponestalo kruha pa je bila prava prilika isprobati recept .
500 g glatkog brašna
1 paketić suhog kvasca
1/2 žličice soli
2 žličice šećera
3 žlice maslinovog ulja
100 ml mlijeka
225 ml vode
+ Mlijeko za umakanjem
Crni i bijeli sezam
U malo mlake vode staviti žličicu šećera ,žličicu brašna i kvasac da se aktivira. Brašno,sol ,ostatak šećera i maslinovo ulje staviti u zdjelu u kojoj ćete zamijesiti tijesto. Kad se kvasac aktivirao dodati ga brašnu sa ostatkom mlake vode i mlakog mlijeka. Umijesiti glatko tijesto i ostaviti ga da se diže 1 h.
Nakon sat vremena tijesto podijelite na 12 loptica. Svaku lopticu umočiti u mlijeko i zatim ju uvaljati cijelu u sezam.
Kad ste uvaljali svaku lopticu ostavite pecivo još pola sata da se diže. Zagrijati pećnicu na 170 °C i peći peciva 25-30 min dok ne postanu blago zlatne.
P.s
U originalnom receptu samo se dodaje voda u tijesto i loptice se umaču isto u vodi a ne u mlijeku kao kod mene. Ja sam malo experimentirala sa tim korakom tekućine u tijestu.
Nema komentara:
Objavi komentar