utorak, 18. siječnja 2022.

Jeruzalemsko pecivo

              Jeruzalemsko pecivo


Kad sam na Instagramu vidjela ova peciva naravno da sam ih morala isprobati. Prvenstveno zbog crno bijele kombinacije sezama jel baš dobro izgleda, a onda baš  mi ponestalo kruha pa je bila prava prilika isprobati recept .

500 g glatkog brašna
1 paketić suhog kvasca
1/2 žličice soli
2 žličice šećera
3 žlice maslinovog ulja
100 ml mlijeka 
225 ml vode
+ Mlijeko za umakanjem
Crni i bijeli sezam

U malo mlake vode staviti žličicu šećera ,žličicu brašna i kvasac da se aktivira.  Brašno,sol ,ostatak šećera i maslinovo ulje staviti u zdjelu u kojoj ćete zamijesiti tijesto. Kad se kvasac aktivirao dodati ga brašnu sa ostatkom mlake vode i mlakog mlijeka. Umijesiti glatko tijesto i ostaviti ga da se diže 1 h.



Nakon sat vremena tijesto podijelite na 12 loptica. Svaku lopticu umočiti u mlijeko i zatim ju uvaljati cijelu u sezam. 






Kad ste uvaljali svaku lopticu ostavite pecivo još pola sata da se diže. Zagrijati pećnicu na 170 °C i peći peciva 25-30 min dok ne postanu blago zlatne.




P.s
 U originalnom receptu samo se dodaje voda u tijesto i loptice se umaču isto u vodi a ne u mlijeku kao kod mene. Ja sam malo experimentirala sa tim korakom tekućine u tijestu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...