nedjelja, 16. siječnja 2022.

Bosanski lokumi

                          Bosanski lokumi

Ovo su jako ukusni a tako jednostavni keksići, i ono kaj je najbitnije orginal okus kao lokumi koje kupujem  kad odem u Bosnu.




170 g oštrog brašna

230 g glatkog brašna

50 g mljevenih oraha

250 g maslaca 

50 g šećera u prahu

5 žlica ulja


Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto .



 Ako imate stroj za njoke kao ja možete ga koristitu i ne trebate onda tijesto odmarati , samo ga istisnete kroz stroj .  






Ako ga nemate onda tijesto stavite u frižider da se malo odmori kako bi  ga kasnije lakše oblikovali. Odmoreno tijesto oblikujete u  valjak i režete ga na duljinu od 4 cm . Lokumi se vise suše nego peku na temperaturi od 150 °C cca 30 minuta. Vruće uvaljati u šećer.







Poslužite uz popodnevnu kavicu .


Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...