četvrtak, 20. siječnja 2022.

Fini kruščići

                    Fini kruščići

Jednostavni i fini kruščići.


200 ml toplog mlijeka
200 ml tople vode
1 vrećica suhog kvasca
1 žličica šećera
30 g rastopljenog maslaca
600 g glatkog brašna
1 žličica soli
+40 g hladnog maslaca narezanog na trakice
U zdjelu stavite toplo mlijeko,vodu,šećer i kvasac te malo žlicom promiješajte tek toliko da se sastojci malo povežu.Dodajte zatim rastopljeni maslac i mrvu još promiješajte .Nakon toga  dodajte pola količine brašna i zličicu soli ,sve dobro promiješajte  i pomalo dodajete ostatak brašna.Možda će vam se na početku činiti da treba dodati još brašna jer će masa biti ljepljiva ali duljim mijesenjem tijesto bude super podatno.Znači nemojte dodavati brašno samo tijesto dobro umijesiti.
Dobiveno tijesto ovako izgleda ,fino glatko. 



 Posudu  u kojoj  ste mijesili tijesto  malo  nauljite i stavite tijesto unutra te  ga po vrhu  premažite  sa par kapi ulja .Ostavite tijesto da se odmara cca sat vremena.
Nadošlo tijesto prebacite na radnu plohu.
Oblikujte 9 jednakih loptica.Stavite ih na pek papir i pustite da se odmore još 20 min.


Nakon što je tijesto odstajalo i kruščići su dobili finu zaokruženu formu posipate ih sa brašnom.


Zatim svaku lopticu sa skalperom zarežite po sredini.


U svaki taj zarez ubacite komad hladnog maslaca.





Kruščiće pecite u prethodno zagrijanoj pečnici na 200 stupnjeva 25 min.






Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...