subota, 22. siječnja 2022.

Empanadas

                  Empanadas 


Tijesto:360 g oštrog brašna

170 g maslaca

1 jaje

1/4 žličice soli

Cca 100-120 ml hladne vode

Nadjev: 200 g miješanog mljevenog mesa

1 mrkva 

1/2 paprike

1 luk

1 češanj  češnjaka

sol

biber

Cca 100 ml povrtnog temeljca

Ribani sir

Od navedenih sastojaka umijesite tijesto koje se ne lijepi za ruke. Tijesto ostavite da odmori u frižideru dok pripremate nadjev.

Na malo ulja kratko prodinstati luk, dodati češnjak  i mljeveno meso. Dinstati  kratko meso dok ne pobijeli, zatim dodati mrkvu malo sve skupa prodinstati, dodati sol, biber i podliti povrtnim temeljcem i dinstati dok tekućina ne ispari. Gotov nadjev stavite da se prohladi.

Tijesto razvaljajte na 3 mm debljine, izrezati krugove i na svaki krug stavite malo ribanog sira i pripremljenog nadjeva.


Preklopiti tijesto da dobijete oblik jastučića .


Krajeve dobro utisnite vilicom ili ih zavrnute kao ja . Pecite empanade u zagrijanoj pećnici na 180-200°C cca 25-30 min.











Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...