Empanadas
Tijesto:360 g oštrog brašna
170 g maslaca
1 jaje
1/4 žličice soli
Cca 100-120 ml hladne vode
Nadjev: 200 g miješanog mljevenog mesa
1 mrkva
1/2 paprike
1 luk
1 češanj češnjaka
sol
biber
Cca 100 ml povrtnog temeljca
Ribani sir
Od navedenih sastojaka umijesite tijesto koje se ne lijepi za ruke. Tijesto ostavite da odmori u frižideru dok pripremate nadjev.
Na malo ulja kratko prodinstati luk, dodati češnjak i mljeveno meso. Dinstati kratko meso dok ne pobijeli, zatim dodati mrkvu malo sve skupa prodinstati, dodati sol, biber i podliti povrtnim temeljcem i dinstati dok tekućina ne ispari. Gotov nadjev stavite da se prohladi.
Tijesto razvaljajte na 3 mm debljine, izrezati krugove i na svaki krug stavite malo ribanog sira i pripremljenog nadjeva.
Nema komentara:
Objavi komentar