petak, 1. listopada 2021.

                                           KEKS TART S JABUKAMA

 

Vikend brzinski desert . Jesenje doba je obilje raznog voća , kod mene jabuke su ovih dana glavna namirnica koja se koristi. Spremam ih u staklenke za zimu i radim fine brzinske slatkiše za popodnevnu kavu. Uz bundevu  jabuka je kraljica jeseni.






PODLOGA: 200 g mljevenog petit keksa

                      125 g rastopljenog maslaca

                      1 žlica  cvjetnog meda

                       5-6 žlica mlijeka

PUNJENJE: 150 g sirnog namaza (ili mascarpone sira)

                     70 ml slatkog vrhnja

                     1 jaje

                     1 vanil burbone šećer

                     50 g šećera

                     2-3 manje jabuke narezane na  tanke listiće

 Maslac i med na laganoj vatri rastopimo i dodamo mljevenim keksima, promiješamo i dodamo mlijeko po potrebi ( možda budete trebali više ili manje mlijeka ovisi o samom keksu) te  sve skupa povežemo  u smjesu koja nesmije biti presuha a ni premokra .

Zatim smjesu utisnete u tart kalup dimenzija 35*11.






Oblikovanu koru stavimo kratko zapeči cca 10 min u prethodno zagrijanu pećnicu na temperaturu 180 stupnjeva .



Dok se kora  lagano peče  pripremite jabuke koje narežete na tanke listiće i zamutite kremu.

U posudu stavite sir ,jaje,šećer i slatko vrhnje te sve skupa  smiksajte mikserom .

Dobit ćete finu gustu  kremicu.



Kremu zatim izlijete na zapečenu koru,  poravnate ju i po kremi poslažete jabuke narezane na tanke listiće.  

       



Tako pripremljeni i posloženi tart stavite natrag u pećnicu da se peče još cca 30 min.






                  

Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...