KEKS TART S JABUKAMA
Vikend brzinski desert . Jesenje doba je obilje raznog voća , kod mene jabuke su ovih dana glavna namirnica koja se koristi. Spremam ih u staklenke za zimu i radim fine brzinske slatkiše za popodnevnu kavu. Uz bundevu jabuka je kraljica jeseni.
PODLOGA: 200 g mljevenog petit keksa
125 g rastopljenog maslaca
1 žlica cvjetnog meda
5-6 žlica mlijeka
PUNJENJE: 150 g sirnog namaza (ili mascarpone sira)
70 ml slatkog vrhnja
1 jaje
1 vanil burbone šećer
50 g šećera
2-3 manje jabuke narezane na tanke listiće
Maslac i med na laganoj vatri rastopimo i dodamo mljevenim keksima, promiješamo i dodamo mlijeko po potrebi ( možda budete trebali više ili manje mlijeka ovisi o samom keksu) te sve skupa povežemo u smjesu koja nesmije biti presuha a ni premokra .
Zatim smjesu utisnete u tart kalup dimenzija 35*11.
Oblikovanu koru stavimo kratko zapeči cca 10 min u prethodno zagrijanu pećnicu na temperaturu 180 stupnjeva .
Dok se kora lagano peče pripremite jabuke koje narežete na tanke listiće i zamutite kremu.
U posudu stavite sir ,jaje,šećer i slatko vrhnje te sve skupa smiksajte mikserom .
Dobit ćete finu gustu kremicu.
Kremu zatim izlijete na zapečenu koru, poravnate ju i po kremi poslažete jabuke narezane na tanke listiće.
Tako pripremljeni i posloženi tart stavite natrag u pećnicu da se peče još cca 30 min.
Nema komentara:
Objavi komentar