srijeda, 20. listopada 2021.

Ravioli sa bundevom

                                                 RAVIOLI SA BUNDEVOM

Bundeva je kraljica jeseni.Obožavam je u slanom i slatkom izdanju.

U mom vrtu se obavezno sadi svako proljeće i to sorta napolitana ,sjeme te bundeve sam dobila od drage mi prijateljice Ivančice i definitvno sam fun te vrste .



Tijesto: 200 g glatkog brašna
200 g oštrog brašna
1 žlica maslinovog ulja
1/2 žličice soli
4 jaja
Punjenje:200g pirea od bundeve
1 luk
25 g maslaca
malo soli i bibera
Umak: 20g maslaca
3-4 lista  kadulje
malo parmezana

U zdjelu stavite sve sastojke za tijesto i zamijesite kompaktno tijesto koje se ne lijepi za ruke.Ostavite ga sat vremena da odmori  u plastičnoj vrečici ili ga zamotajte u prozirnu foliju.
Bundevu ispečete ili ju skuhajte na pari dan ranije  .Ako se odlučite kuhati na pari ostavite ju da se dobro ocijedi u cijediljki..Nasjeckajte luk i stavite ga na rastopljeni maslac.Podinstajte ga dok ne postane staklast ,zatim mu dodajte pire od bundeve,malo posolite i pobiberite te sve skupa prodinstate još nekih  cca  10 min.Zatim sve skupa izmiksate štapnim mikserom i ostavite da se ohladi.



Tijesto razvaljajte na stroj za rezance, završna debljina  tijesta prije punjenja kod mene je bila pod brojem 5.Razvaljani list  tijesta položite na modlu za raviole.U udubine stavite smjesu.Kistom umočenim u vodu pređite rubove kalupa kako bi se tijesto zaljepilo .





Zatim preko prvog lista i nadjeva  stavite drugi list i valjkom za tijesto pređite preko svega.Listovi će se  lijepo zaljepiti i spojiti .





Višak tijesta okolo uklonite i dobijete  fine izrezane raviole.



Kalup zatim okrenem i  udarim par puta krajeve kalupa o stol ili valjak i jastučići sami izlete van.





Raviole zatim skuhajte u posoljenoj vodi.Čim isplivaju na površinu spremni su da ih sredite u umaku.

Umak napravite tako da rastopite maslac , zatim na njega stavite par listića kadulje i kratko na laganoj vatri popržite,nesmiju vam zagoriti ,samo da otpuste aromu .Dodajte kuhane raviole i zalijte ih sa malo ostavljene vode od raviola.Možete dodati parmezana ili nekog sira kao edamer ili gauda.Večinom kod nas bude parmezan ali ako ga nemam u kući posluži nam gauda ili edamer sir. I to je to, spremni ste  za uživanje u dobroj hrani.





Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...