četvrtak, 21. listopada 2021.

No bake pumpkin cheescake

            No bake pumpkin cheescake





Keks podloga:150 g mljevenog keksa

75 g maslaca

30 g meda

Bijeli sloj: 100 g bijele čokolade

100 ml slatkog vrhnja

2 žlice vode

4 g želatine u prahu

Pumpkin sloj: 150 g krem sira

70 g meda

100 g pirea od bundeve

1/2 žličice vanil paste

1/2 žličica pumpkin spice

150 ml slatkog vrhnja

+ malo otopljene čokolade za vrh 

+ šlag za ukras

Pomiješamo mljeveni keks sa rastopljenim maslacem i medom.Smjesu zatim utisnemo u kalup za pite fi20 .



Spremimo podlogu u frižider dok pripremamo bijeli sloj.

Želatinu namočimo u vodi da nabubri.

Slatko vrhnje stavimo da se zagrije,u zagrijano vrhnje stavimo čokoladu da se rastopi te na kraju u jos toplu smjesu ubacimo nabubrelu želatinu. Miješamo dok se želatina ne rastopi.



Zatim tu smjesu izlijemo na podlogu od keksa i vratimo sve skupa u frižider dok spremamo sloj od bundeve.



Pumpkin sloj pripremimo tako da  dobro pomiješamo krem sir,med i vanil pastu.Zatim smjesi sira dodamo pire od bundeve i pumpkin spice.



Slatko vrhnje umutiti u čvrsti šlag i povezati sa smjesom sira i bundeve. 



Kremu zatim nanjeti na bijeli sloj.



Po vrhu spiralno nanjeti otopljenu čokoladu i štapičem razvuči  u oblik mreže.



 


 Krajeve ukrasite šlagom.









1 komentar:

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...