Brzinski kolačići
BISKVIT:1 jaje
1 vanil šećer
40 g šećera
40 ml ulja
130 ml mlijeka
180 g brašna
8 g pecilnog praška
KREMA: 200 ml mlijeka
1 žlica šećera
15 g puding vanilija ili gustina
40 g mascarpone sira ili krem sira
Prvo skuhajte kremu.
U mlijeko stavimo šećer i vanil puding ili gustin ,pomiješamo da nema grudica i stavimo na laganu vatru kuhati dok se ne zgusne.
Kad se krema skuhala u još vruću kremu umiješamo krem sir i dobro promiješamo.Stavite sa strane dok pripremate smjesu biskvita da se malo prohladi.
Brašno prosijemo i pomiješamo sa pecilnim praškom.
Pjenjačom umutimo jaje, šećer,vanil šećer,ulje i mlijeko, zatim na kraju dodamo brašno sa pecilnim praškom.
Kalupe za mini pitice namastimo sa maslacem i posipamo sa brašnom ili kao u mom slučaju sa sprejom za pečenje,kalupe pošpricate i punite ih sa žlicom smjesom biskvita.
Kremu stavite u vrečicu za ukrašavanje i zatim ju nanosite na smjesu biskvita kao na slikama.
Sve skupa zatim ubacite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 ° C cca 15 min ovisno o vašoj pećnici.
Pečene kolačiće ukrasite sa žličicom pekmeza po sredini i još ih posipajte sa šećerom u prahu.Od smjese ispadne 10 kolačića.
Nema komentara:
Objavi komentar