petak, 15. listopada 2021.

Brzinski kolačići

                                                          Brzinski kolačići




BISKVIT:1 jaje

1 vanil šećer

40 g šećera

40 ml ulja

130 ml mlijeka

180 g brašna

8 g pecilnog praška

KREMA: 200 ml mlijeka

1 žlica šećera

15 g puding vanilija ili gustina

40 g mascarpone sira ili krem sira

Prvo skuhajte kremu.

U mlijeko stavimo šećer i vanil puding ili gustin ,pomiješamo da nema grudica i stavimo na laganu vatru kuhati dok se ne zgusne.

Kad se krema skuhala u još vruću kremu umiješamo krem sir i dobro promiješamo.Stavite sa strane dok pripremate smjesu biskvita da se malo prohladi.

Brašno prosijemo i pomiješamo sa pecilnim praškom.

Pjenjačom umutimo jaje, šećer,vanil šećer,ulje i mlijeko, zatim na kraju dodamo brašno sa pecilnim praškom.

Kalupe  za mini pitice namastimo sa maslacem i posipamo sa brašnom ili kao u mom slučaju sa  sprejom za pečenje,kalupe  pošpricate i punite ih sa žlicom smjesom biskvita.



Kremu stavite u vrečicu za ukrašavanje i zatim ju nanosite na smjesu biskvita kao na slikama. 







Sve skupa zatim ubacite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 ° C cca 15 min ovisno o vašoj pećnici.

Pečene kolačiće ukrasite sa žličicom pekmeza po sredini i još ih  posipajte sa šećerom u prahu.Od smjese ispadne 10 kolačića.







Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...