ponedjeljak, 12. travnja 2021.

Tiramisu kuglof

Obozavam sve vrste kuglofa ,divni su izgledom,  i  to su  za mene slastice koje jedostavno mozeš slistiti do zadnje mrve, i kad se prosuše mogu se konzumirati tak prosušeni uz dobru šalicu čaja ili toplog mlijeka .Jedostavno kolačić bez mane .Recept je sa jedne njemačke stranice.


Sastojci: 3 jaja
                200 g secera
                 280 g glatkog brasna
                200 m l slatkog vrhnja
                1 vrećica pecilnog praska
                50 ml ulja
                20 g kakaa
                 2 žličice neskaffea
                 40 ml ruma
Promiješajte brašno i prašak za pecivo.Instant kavu otopite u malo vode. Kalup namastite i posipajte sa krušnim mrvicama da vam se kuglof lakše izvadi van kad je pečen.
Jaja i šećer istucite pjenasto, a zatim umiješajte ulje i slatko vrhnje.Dodajte smjesi jaja prosijano brašno i sve dobro sjedinite.
Smjesu podijelite na dva dijela.Prvi dio smjese stavite u kalup.


U drugi dio ubacite rastvoreni nescaffe,kakao i rum.


Sve dobro promiješajte i  ulijete na svijetli dio smjese.


Poravnate smjesu i malo štapićem prošarate po smjesi.


Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 ° C oko 40 minuta.
Napravite test štapićem da vidite dal je kuglof pečen. Ako štapić ostane čisti, kolač je pečen.
Gotov kolač posipajte po vrhu sa kakaom i poslužite uz kavu.





Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...