U jesen kad dozore dunje radim kompote i bombončeke kak ih moj muž zove, au biti radi se o kitnikezu. Jednom zgodom sam naletila na recept za sulc (by micka47) i od kad sam ga prvi puta isprobala obavezno ga radim svaku jesen. Na taj način se svaka mrvica dunje iskoristi.
b Sastojci: 3 cijele dunje
sav otpad od dunje(korica,sjemenke )
šećer
limontus
ljAe koje sam probala Dosad najbolje Tri cijele dunje samo razrežite na četvrtine,stavite ih u lonac ,dodajte sve otpatke od dunja koje ste prije iskoristili za kompot ili kitnikez, prelijete sa toliko vode da budu prekrite, i stanite kuhati dok sve ne omekša.
Kad je sve omekšalo procijedite tekučinu kroz cjediljku i gazu.
Na 1,5 litru tekučine stavite 1 kg šećera i nastavite kuhati .Na pola kuhanja stavite jednu malu žličicu limontusa te nastavite kuhati dok se ne postane gušt ko sirup.
Vruć sulc ulijete u pripremljene bočice i odmah ih zatvorite kako bi se napravio vakum da vam dulje može stajati.
Osim za palačinke sulc nam bude super i po ljeti za preliti preko sladoleda.
Nema komentara:
Objavi komentar