Ovih dana mi crkla pečnica :( :( ,a nama se jelo nesto slatko,pao sećer drastičnooo ;) i sinek mi jos imao ročkas,pa sam brzinski sklepala ovu ljepotu ;) i tako u par dana ponovila slučaj ;) ;)
Podloga od medenjaka;150 g mljevenih medenjaka
80 g pekmeza od kupine ili višnje
50 g nutelle
par kapi mlijeka ako treba
Krema:300 g sirnog namaza
300 ml slatkog vrhnja
1 želatina
3 žlice meda
100 g čokolade za kuhanje
100 g mliječne čokolade
100 g bijele čokolade
Glazura: 100 g čokolade
1 žlica ulja
Medenjake sameljete i pomiješate sa pekmezom od kupina,nutelom i po potrebi malo mlijeka da se smjesa poveze tj. da nije suhasta a opet nesmije biti ni previše vlazna.Medenu podlogu utisnite u kalup za torte promjera fi 18.Stavite ju u frižider dok spremate kremu.
Namočite želatinu po uputi na pakiranju.Čokolade svaku zasebno rastopite na pari,ostavite da se malo prohladi taman dok ne pripremite sve ostalo.
Mikserom pomiješajte sirni namaz i med ( koristim sirni namaz iz lidla al može bilo koji drugi,možete koristiti i mascarpone sir ili riccotu).Slatko vrhnje malo umutite ,netreba biti čvrsto umučeno,zatim u njega dodajte smjesu sira i meda,malo promiksajte da se sve dobro poveže te dodajte rastopljenu želatinu.Promiješajte jos jednom zbog same želatine te onda smjesu podijelite na tri jednaka dijela.U svaki dio odvojene sirne kreme umiješajte čokoladu.Prvo dio kreme je od tamne čokolade.Pomijesate prvi dio odvojene sirne kreme sa tamnom čokoladom prelijete ju preko keks podloge ,poravnate i stavite u frižider dok pripremate na isti način dio sa mliječnom čokoladom,zatim ponovite isti taj postupak sa mliječnom i bijelom čokoladom .
Na vrh torte sam stavila običnu čokoladnu glazuru koju otopite na pari i prelijete po torti,a sva ostala dekoracija je mašti na volju.
Nema komentara:
Objavi komentar