ponedjeljak, 3. rujna 2018.

Trio colore torta



Ovih dana mi crkla pečnica :( :( ,a nama se jelo nesto slatko,pao sećer drastičnooo ;) i sinek mi jos imao ročkas,pa sam brzinski sklepala ovu ljepotu ;) i tako u par dana  ponovila slučaj ;) ;)
Podloga od medenjaka;150 g mljevenih medenjaka
                                        80 g pekmeza od kupine ili višnje
                                         50 g nutelle 
                                         par kapi mlijeka ako treba

Krema:300 g sirnog namaza
            300 ml slatkog vrhnja 
            1 želatina
            3 žlice meda
            100 g čokolade za kuhanje 
            100 g mliječne čokolade
            100 g bijele čokolade

Glazura: 100 g čokolade
               1 žlica ulja

Medenjake sameljete  i pomiješate sa pekmezom od kupina,nutelom i po potrebi malo mlijeka da se smjesa poveze tj. da nije suhasta a opet nesmije biti ni previše vlazna.Medenu podlogu utisnite u kalup za torte promjera fi 18.Stavite ju u frižider dok spremate kremu.
Namočite želatinu po uputi na pakiranju.Čokolade svaku zasebno rastopite na pari,ostavite da se malo prohladi taman dok ne pripremite sve ostalo.
Mikserom pomiješajte sirni namaz i med ( koristim  sirni namaz  iz lidla al može bilo koji drugi,možete koristiti i mascarpone sir ili riccotu).Slatko vrhnje malo umutite ,netreba biti  čvrsto  umučeno,zatim u njega dodajte smjesu sira i meda,malo promiksajte da se sve dobro poveže te dodajte rastopljenu želatinu.Promiješajte jos jednom zbog same želatine te onda smjesu podijelite na tri jednaka dijela.U svaki dio odvojene  sirne kreme umiješajte čokoladu.Prvo dio kreme  je od tamne čokolade.Pomijesate  prvi dio odvojene sirne kreme sa tamnom čokoladom prelijete ju preko keks podloge ,poravnate i stavite u frižider dok pripremate  na isti način dio sa mliječnom čokoladom,zatim ponovite isti taj postupak sa mliječnom i bijelom čokoladom .
Na vrh torte sam stavila običnu čokoladnu glazuru koju otopite na pari i prelijete po torti,a sva ostala dekoracija je mašti na volju.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...