Bisvit:
340 g naribane mrkve
100 g mljevenih badema
260 g glatkog brašna
1 žličica sode bikarbone
1 1/2 žličica praška za pecivo
Prstohvat soli
150 g smeđeg šećera
1 1/2 žličica cimeta
4 jaja
240 ml ulja
2 žličice arome vanilije
Krema:
400 g sirnog namaza
300 g bijele čokolade
150 ml slatkog vrhnja
30 ml soka naranče + korica
+ cca150-200 ml slatkog vrhnja za ukras
Pećnicu zagrijte na 180°C.
Pjenasto izmiksajte jaja sa smeđim šećerom pa dodajte vaniliju i ulje. Brašno pomiješajte sa cimetom, solju, praškom za pecivo i sodom bikarbonom, prosijte i dodajte smjesi. Na kraju umiješajte naribanu mrkvu i mljevene bademe.
Smjesu izlijte u kalup promjera fi18. Pecite 40-45 min. na 180°C (provjerite čačkalicom dal je biskvit pečen, ako izađe čista biskvit je gotov).
Za kremu otopite bijelu čokoladu na pari. Krem sir pomiješajte sa ribanom narančinom koricom i sokom. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i sve dobro pomiješajte.
Slatko vrhnje umutiti u čvrsti šlag i povezati sa krem sirom i čokoladom.
Ohladeni biskvit prerežite da dobijete 4 kore.
Tortu nafilati i staviti da se ohladi u frižideru par sati. Ukrasiti ju sa slatkim vrhnjem.
Nema komentara:
Objavi komentar