Podloga:
200 g mljevenog digestiv keksa
40 g grubo mljevenih pistacija
1 žlica meda
90 g otopljenog maslaca
Punjenje:
480 g krem sira
100 g kiselog vrhnja
1 žličica vanil extrakta
100 g šećera
60 ml slatkog vrhnja
2 jaja
50 g paste od pistacija
2 žličice gustina
Preljev:
200 bijele čokolade
80 ml slatkog vrhnja
50 g paste od pistacije
50 g nasjeckanih pistacija
Maslac sa medom otopiti i zatim pomiješati sa mljevenim keksom.
Smjesu zatim utisnuti u kalup fi 20 tako da oblozite ( utisnete) dno i sa strane kalupa.
Zatim stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C 5 min. Nakon 5min izvadite podlogu van da se ohladi a pećnicu smanjite na 140 ° C.
Za nadjev sastojci nek budu sobne temperature, umiješati mikserom kratko sirni namaz , šećer, kiselo vrhnje, slatko vrhnje ,prstohvat soli i vanil extrakt.
Zatim dodati paštu od pistacije I još malo mikserom umutiti.
Dodati gustin,pomiješati opet par puta i na kraju dodati dva umucena jaja ( malo ih vilicom izbubati😁)
Na ohladenu podlogu keksa preliti smjesu sira i staviti da se peče 1h.
Kad je cheesecake pečen malo odškrinuti vrata pećnice I pustiti da se skroz ohladi.
Ohladeni cheesecake preliti sa preljevom koji napravite tako da bijelu čokoladu, slatko vrhnje i paštu od pistacije otopite na pari ili laganoj vatri.
Nasjeckane pistacije malo posipati po pečenom siru zaliti sa preljevom I još posipati vrh sa pistacijama.
Ostaviti cheesecake u frizideru da se stisne preko noći i spremni ste za degustaciju.
Nema komentara:
Objavi komentar