Tijesto :
130 ml vode
50 g maslaca
1/4 žličice soli
70 g glatkog brašna
2 jaja
Prhki keksić:
60 g maslaca
50 g šećera
60 g brašna
Krema:
150 g mascsrponea
120 g bijele cokolade
150 ml slatkog vrhnja.
Prhko tijesto prvo umijesiti , razvaljati između dva pek papira na debljinu 3 mm i staviti u frižider da se stisne . Zatim raditi tijesto, ukuhati vodu, sol i maslac , kad zakipi ubaciti brašno i miješati dok se tijesto ne odvoji od dna , prohladiti 10 min i umiksati u smjesu jedno po jedno jaje . Tijesto sa dresir vrećicom istiskivati na papir promjera 3 cm
prhko tijesto izrezati u krug promjera fi 4 cm
i staviti na istisnuto tijesto
peći na 190 ° C cca 30-35 min ovisno o pećnici.Ne otvarati pećnicu za vrijeme pečenja da ne padnu.
Za kremu bijelu čokoladu otopiti na pari , prohladiti i pomiješati sa mascarponeom , slatko vrhnje ulupati u čvrsti šlag i onda povezati sa sirom i čokoladom , puniti tijesto odozdola . Napraviti rupu i kroz nju istiskivati kremu.
Nema komentara:
Objavi komentar