utorak, 21. veljače 2023.

Choux au craquelin


 Tijesto : 

130 ml vode

 50 g maslaca 

 1/4 žličice soli

70 g glatkog brašna

 2 jaja

Prhki keksić: 

60 g maslaca 

50 g šećera

 60 g brašna

Krema:

 150 g mascsrponea

 120 g bijele cokolade

 150 ml slatkog vrhnja. 

Prhko tijesto prvo umijesiti , razvaljati  između dva pek papira na  debljinu 3 mm i staviti u frižider da se stisne . Zatim raditi tijesto, ukuhati vodu, sol i maslac , kad zakipi ubaciti brašno i miješati dok se  tijesto ne odvoji od dna , prohladiti  10 min i umiksati u smjesu  jedno po jedno jaje . Tijesto sa dresir vrećicom istiskivati na papir promjera 3 cm



prhko tijesto izrezati u krug promjera fi 4 cm



 i staviti na istisnuto tijesto 



peći  na 190 ° C cca 30-35 min ovisno o pećnici.Ne otvarati pećnicu za vrijeme pečenja da ne padnu. 

Za kremu bijelu čokoladu  otopiti na pari , prohladiti i pomiješati sa  mascarponeom , slatko vrhnje ulupati u čvrsti šlag i onda povezati sa sirom i čokoladom , puniti  tijesto odozdola . Napraviti rupu i kroz nju istiskivati kremu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...