Nikako se nisam mogla odlučiti koju ću tortu da radim za Božić .
I tako dok sam letala bespućima inerneta naletjeh na jednu verziju medovika koju dosad nisam probala ,kako sam ga već radila u dvije različite verzije ,reko ajd da probamo i ovu treću varijantu uz moje neke male preinake(nebi ja bila ja da nešto ne iskemijam po svom ;) )
Tijesto:
400 g glatkog brašna
2jaja
5 žlica meda od kestena
100 g maslaca
80 g šećera u prahu
1žličica sode bikarbone
Krema:
500 ml milerama
200 ml slatkog vrhnja
100 g sirnog namaza
80 g šećera u prahu
Pomiješajte prvo brašno i sodu bikarbonu. Ostavite sa strane dok pripremite tekuće sastojke. Maslac rastopite u laganoj vatri i malo prohladite. Zatim pjenjačom pomiješajte jaja ,med ,šećer i otopljeni maslac.
U smjesu zatim dodajte brašno.
Umijesite glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke .Ostavite tijesto da se malo odmara.
Kod mene je to bilo cca 2 sata.
Ohlađeno i odstajalo tijesto podijelite na 10 jednakih loptica.
Svaki dio zatim razvaljajte 3 mm debljine u veličini promjera fi 19.
Korice pecite na 180 stupnjeva. Pazite da vam ne izgore jer su jako tanke i gotove su za svega par minuta.
Mali višak tijesta od 10 kora isto ispecite kako bi ga samljeli i posipali po torti.
P.S ako vam nije dosta tih ostanjaka tijesta za ukrašavanje ,možete tortu posipati sa plazmom ili još bolje sa par mljevenih medenjaka.
Slatko vrhnje umutite u čvrsti šlag. U drugoj posudi pomiješajte mileram ,šećer i sirni namaz. Zatim smjesi milerama primješajte šlag i sve skupa dobro povežite .Kremu podijelite na 10 dijelova i nafilajte tortu.
Tortu premažete po vrhu i sa strane sa desetim dijelom kreme i ukrasite ju sa ostacima kore.
I TO JE TO ,dobro ju rashladite i spremna vam je za degustaciju.
Nema komentara:
Objavi komentar