ponedjeljak, 26. prosinca 2022.

Christmas medovik

Nikako se nisam mogla odlučiti koju ću tortu da radim za Božić .

I tako dok sam letala bespućima inerneta naletjeh na jednu verziju medovika koju dosad nisam probala ,kako sam ga već radila u dvije različite verzije ,reko ajd da probamo i ovu treću varijantu uz moje neke male preinake(nebi ja bila ja da nešto ne iskemijam po svom ;) )



Tijesto:

400 g glatkog brašna

2jaja 

5 žlica meda od kestena

100 g maslaca

80 g šećera u prahu 

1žličica sode bikarbone 

Krema:

500 ml milerama

200 ml slatkog vrhnja 

100 g sirnog namaza

80 g šećera u prahu 




 Pomiješajte prvo brašno i sodu bikarbonu. Ostavite sa strane dok pripremite tekuće sastojke. Maslac rastopite u laganoj vatri i malo prohladite. Zatim pjenjačom pomiješajte jaja ,med ,šećer i otopljeni maslac.



U smjesu zatim dodajte brašno.



Umijesite glatko tijesto koje se ne  lijepi za ruke .Ostavite tijesto da se malo odmara.



Kod mene je to bilo cca 2 sata.

Ohlađeno i odstajalo tijesto podijelite na 10 jednakih loptica.



 Svaki dio zatim razvaljajte 3 mm debljine u veličini promjera fi 19.



Korice pecite na 180 stupnjeva. Pazite da vam ne izgore jer su jako tanke i gotove su za svega par minuta. 




 Mali višak tijesta od 10 kora isto ispecite kako bi ga samljeli i posipali po torti. 

P.S ako vam nije dosta tih ostanjaka tijesta za ukrašavanje ,možete tortu posipati sa plazmom ili još bolje sa par mljevenih medenjaka.  

Slatko vrhnje umutite u čvrsti šlag. U drugoj posudi pomiješajte mileram ,šećer i sirni namaz. Zatim smjesi milerama primješajte šlag i sve skupa dobro povežite .Kremu podijelite na 10 dijelova i nafilajte tortu. 



Tortu premažete po vrhu i sa strane sa desetim dijelom kreme i ukrasite ju sa ostacima kore.

  I TO JE TO ,dobro ju rashladite i spremna vam je za degustaciju.








Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...