četvrtak, 6. listopada 2022.

ROKOKO SLAJO



PUNJENJE: 

100 g bijele čokolade

100 ml slatkog vrhnja
50 ml mlijeka
3 listića želatine
PRELJEV:
1 žlica ulja
Otopite bijelu čokoladu na pari i ostavite da se malo ohladi. Za to vrijeme namočite želatinu u hladnoj vodi i zavrijte mlijeko. Mlijeko skinite s vatre, želatinu ocijedite te umiješajte u mlijeko da se fino rastopi, pa sve skupa pomiješajte s čokoladom. Pustite da se ohladi 5 min (ne smije biti vruće jer će otopiti šlag). 
Dok se čokolada sa mlijekom i želatinom hladi vrhnje istucite u čvrsti šlag pa čokoladu zatim lagano špatulom umiješajte u umućeno slatko vrhnje.


E onda možete krenuti napuniti kalupiće ;) 
Ovako izgleda sami kalup.


U kalup prije samog punjenja stavite štapiće za sladoled.


Dobro promiješajte da se sve fino sjedini i napunite sladolednim kalupima.

 
Ovo bi bila doza za 6 sladoleda al moja modla je samo od 4 pa sam ostatak stavila u drugi silkonski kalupčić pa mi ispali mini kolačići.


Zatim ih stavite u škrinju na 2 sata ili dulje da se zalede i da ih možete fino izvaditi iz kalupa, da zadrže lijep oblik i da se glazura fino primi na onaj smrznute. 


Tek izvađene sladolediče odmah prelijete sa čokoladnom glazurom,i voila spremni su za degustaciju ;)

Nema komentara:

Objavi komentar

Ferrero fingers

 Sastojci: 250g mascarponea  100 g sirnog namaza 150 g butelje 250 ml slatkog vrhnja 50 g napolitanki Mlijeko+ malo ruma( rum po želji) Kaka...